Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) aicina uz Rīgas Operas festivālu. Festivāls notiks 8. jūnija līdz 1. jūlijam, un tā programmā būs skatāmi aizvadīto divu sezonu jauniestudējumi un tradicionālais Galā koncerts.

Rīgas Operas festivāla programmā šogad būs skatāmas Džuzepes Verdi operas "Simons Bokanegra" un "Aīda", Džoakīno Rosīni opera "Pelnrušķīte", Jāņa Kalniņa opera "Hamlets" un Volfganga Amadeja opera "Dons Žuans". Līdzās Latvijas Nacionālās operas diriģentiem festivālā vairākas izrādes vadīs viesdiriģenti. Pjērs Džordžo Morandi diriģēs operu "Aīda", Alesandro De Marki vadībā noritēs operas "Dons Žuans" izrādes, savukārt Frančesko Andželiko diriģēs operas "Simons Bokanegra" izrādes.

Kā "Delfi" informē LNOB pārstāve Irbe Treile, šogad pirmo reizi festivāla programmu papildinās baleta jauniestudējumi – Pētera Čaikovska balets "Gulbju ezers", horeogrāfa Kšištofa Pastora balets ar Voiceha Kilara mūziku "Drakula" un horeogrāfa Marko Gekes balets ar Friderika Šopēna un Kloda Debisī mūziku "Ņižinskis".

30. jūnijā Latvijas Nacionālajā operā, kā arī pirmo reizi Jelgavas koncertzālē "Mītava" 1. jūlijā norisināsies Galā koncerts. Skanēs Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni, Šarla Guno, Žaka Ofenbaha un Žorža Bizē operu ārijās, kā arī fragmenti no Riharda Vāgnera operas "Nirnbergas meistardziedoņi".

Muzikālā vadītāja un diriģenta Mārtiņa Ozoliņa veidoto koncertprogrammu interpretēs viesmākslinieki – vairāku konkursu laureāts, Teatro alla Scala akadēmijas dalībnieks un tenors Azers Zada no Azerbaidžānas, Ukrainas Nacionālās operas soliste, soprāns Olha Matušenko, mongoļu bass Baterdene Doržcedens un Latvijas publikai jau zināmais mecosoprāns Anna Matisa. Viņiem pievienosies izcilais latviešu basbaritons Egils Siliņš un Latvijas Nacionālās operas solisti Jūlija Vasiļjeva un Mihails Čuļpajevs, kā arī Latvijas Nacionālās operas orķestris.

Rīgas Operas festivāls tika dibināts 1998. gadā, un ik vasaru noslēdz Latvijas Nacionālās operas sezonu ar aizvadītā muzikālā gada spilgtākajiem notikumiem.

Biļetes uz Latvijas Nacionālās operas un baleta izrādēm un koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!