"Delfi" sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju aicina piektdien, 16. oktobrī, pulksten 19.00 baudīt operdziedātāju Perīnas Madefas (Perrine Madoeuf) un Jāņa Apeiņa koncerta Melngalvju video pirmizrādi koncertcikla "Kopā" programmā.

Koncerta programmā, kas tapusi kopā ar koncertmeistaru Mārtiņu Zilbertu, iekļautas Perīnai Madefai un Jānim Apeinim īpaši tuvas ārijas un dueti no Rudžēro Leonkavallo operas "Pajaco", Džuzepes Verdi operām "Simons Bokanegra" un "Luīze Millere", Umberto Džordāno operas "Džokonda", Šarla Guno operas "Mireija", Gaetāno Doniceti operas "Dons Paskvāle" un Volfganga Amadeja Mocarta operas "Dons Žuans", kā arī Džuzepes Verdi un Sesilas Šaminādes klavierminiatūras un Emīla Dārziņa solodziesma "Mana laime".

Klausītāju iemīļotais baritons Jānis Apeinis ir Latvijas Nacionālās operas solists, daudzu spilgtu operlomu interprets. Savukārt soprāns Perīna Madefa ir Francijā dzimusi operdziedātāja, kura jau četrus gadus par savām mājām sauc Latviju. Viņa ir labi pazīstama Latvijas Nacionālās operas apmeklētājiem, vairākkārtēja starptautisku konkursu, tostarp Plasido Domingo konkursa "Operalia", laureāte.

Līdz šim Jānis Apeinis un Perīna Madefa ir bijuši skatuves partneri vairākās izrādēs – "Jevgeņijs Oņegins", "Fausts" un "Karmelīšu dialogi", bet šis abiem māksliniekiem ir jauns muzikāls piedzīvojums un pirmais lielākais kopīgais koncerts.

Perīnas Madefas un Jāņa Apeiņa koncerts, kā arī citi koncertcikla "Kopā" izcilu mākslinieku koncertu ieraksti skatāmi arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!