Foto: DELFI
"Rīgas svētku" laikā 21. augusta vakarā Dzegužkalnā notiks grupas "Perkons" 30 gadu jubilejas ieskaņas koncerts, uz kuru visus aicina "Austras biedrība" un Rīgas dome.

Koncerta sākumā pulksten 20:00 Jura Kulakova un čellistes Kristiānas Balčus izpildījumā dzirdēsim dziesmas ar Jāņa Ziemeļnieka vārdiem no cikla "Ētera odējs". Šis cikls tapis 2008.gadā, sadarbībā ar režisoru Viktoru Jansonu, Jāņa Akuratera muzeju un Rakstniecības, teātra un mūzikas muzeju.

Grupas "Pērkons" sastāvā Dzegužkalnā muzicēs Juris Kulakovs, Juris Sējāns, Leons Sējāns, Ieva Akuratere, Raimonds Bartaševics, Ikars Ruņģis. Koncertā skanēs "Pērkona" zelta klasika: 'Labu vakar', 'Pie baltas lapas', 'Gandrīz tautasdziesma', 'Mana dienišķā dziesma', 'Balāde par gulbi', kā arī 20 gadus arhīvā noglabātās un nedzirdētās dziesmas ar Māra Mengalva, Klāva Elsberga un citu autoru vārdiem.

Grupai "Pērkons" būs arī savi "iesildītāji" – grupa "MonkeyRocks". Jauniešu grupa "MonkeyRocks" aktīvi spēlē kopš 2008. gada rudens. Par grupas pamatu un sākumu var uzskatīt brāļus Ozolus: Pēteri pie bungām un Rūdolfu pie solo ģitāras. "MonkeyRocks" uzstājusies dažādos Rīgas klubos, bet solo ģitārists ir pagozējies TV ekrānā savas virtuozās ģitārspēles dēļ.

Koncerta izskaņā ap pulksten 23:00 uzstāsies vēl viena jaunā rokgrupa. . Grupu "Pūķa Gars" 2009. gadā izveidojuši četri pūķa gadā dzimuši jaunieši. Katram no dalībniekiem ir savas aizraušanās, nākotnes vīzijas un prioritātes, taču viņus visus vieno mūzika, kas ir universāls saziņas līdzeklis. Par šīs vasaras pamatuzdevumu grupa uzskata darbu studijā. Tas lielā mērā ir iespējams, pateicoties rokklubam un bāram "Rock'n'Riga" ar veidoto grupu konkursu "Garāžas duelis", kura trešās sezonas favorīti ir tieši "Pūķa gars".

Pasākuma rīkotāji cer, ka pulksten 23:00 no Dzegužkalna virsotnes varēs vērot Rīgas svētku salūtu. Koncerta laikā būs arī īsti starpbrīži ar bufeti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!