Foto: Matīss Markovskis
Pētera Vaska jauno komponistu konkursā pirmo vietu ar skaņdarbu "Ķēdes" ieguvis Ernests Valts Circenis (doc. Jānis Petraškevičs).

Tradicionālais Pētera Vaska fonda konkurss norisinājās piektdien, 10. decembrī, Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijā. Tas notiek sadarbībā ar Selgas Mences vadīto Kompozīcijas katedru un profesores Ilonas Meijas vadīto Pūšaminstrumentu katedru.

Šogad žūrijā skaņdarbus vērtēja Pēteris Vasks, Baiba Kurpniece, Andris Dzenītis un Dita Krenberga. Konkursā deviņus skaņdarbus interpretēja deviņi instrumentālisti: Katrīne Kuģe, Ieva Lapkovska, Raimonds Gulbis, Laima Ratniece-Miltiņa, Alise Golovacka, Renāte Lodziņa, Elīna Saveļjeva, Elza Rubene un Varvara Zavjalova.

Žūrijas locekļi šogad izlēma piešķirt vienu 1. vietu, vienu 2. vietu un divas 3. vietas, kā arī prēmiju par labāko interpretāciju.

Balvu par labāko interpretāciju ieguva Alise Golovacka par skaņdarbu "Ķēdēs".

3. vietu ieguva Marina Vidmonte (prof. Selga Mence) ar skaņdarbu "Pavasara putns" un Henrijs Poikāns (prof. Selga Mence) ar skaņdarbu "Klarnetists no Pikaso gleznas".

2. vietu ieguva Dace Mangulsone (prof. Andris Vecumnieks un prof. Selga Mence) ar skaņdarbu "Bezgalīgais kritiens".

1. vietu ieguva Ernests Valts Circenis (doc. Jānis Petraškevičs) ar skaņdarbu "Ķēdēs".

Ikgadējo konkursu Pētera Vaska fonds rīko, lai veicinātu latviešu kamermūzikas jaunradi. Labākie komponisti bieži tiek izvēlēti tālākai sadarbībai Pētera Vaska fonda rīkotajos koncertos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!