Foto: Publicitātes attēli
Svētdien, 2. novembrī, plkst. 18 ar koncertu "Pareizticīgo dziedājumi" Rīgas Sv. Pētera baznīcā noslēgsies otrais "Rīgas A Cappella festivāls", vēsta tā rīkotāji.

Koncerta "Pareizticīgo dziedājumi" programmā iekļautas skaistākās Pareizticīgo baznīcas mūzikas pērles un seni baznīcas dziedājumi. Koncertā piedalās Latvijas pareizticīgās baznīcas vīru koris "Logos" un diriģents Joans Šenroks.

Ieeja koncertā brīva.

Jaundibināto kolektīvu veido 13 vīri ar ilggadīgu dziedāšanas pieredzi Latvijas profesionālajos koros ("Ave Sol", VAK "Latvija", Latvijas Radio korī, Latvijas Nacionālās operas korī) un citos kolektīvos. Kora tapšanas vēsture nav iedomājama atrauti no tā idejiskā tēva, talantīga mūziķa, diriģenta un vienlaikus arī garīdznieka Joana Šēnroka personības. Gadiem ilgi viņš ir lolojis ieceri izveidot kori no profesionāliem mūziķiem dalībai Dievkalpojumos un pareizticīgās mūzikas koncertprogrammu atskaņojumiem.

Līdzīgi kā paša kora dzimšana, arī tā nosaukuma izvēle nav nejauša. Vārdam "logos" (no grieķu λόγος – vārds, doma, mācība) ir dziļi simboliska nozīme tieši kora sūtības kontekstā. Pēc tēva Joana visdziļākās pārliecības kora galvenais uzdevums ir nodot klausītājam dziedājuma vēsti, tā teksta būtību. Saprotams, šī vēsts ir jāpasniedz nevainojamā muzikālā izpildījumā, ļaujot ikvienam to pilnībā izjust un patiesi tai noticēt, jo pēc Jāņa evaņģēlija "iesākumā bija Vārds...".

"Rīgas A Cappella festivāls" norisinās no 31. oktobra līdz 2. novembrim un savos koncertu projektos plašākai publikai piedāvā iepazīt vairākas spilgtas a cappella mūzikas programmas.

31. oktobrī plkst. 19.30 Rīgas Sv.Jēkaba katedrālē "Latviešu psalmu dziedājumi" ar vokālo grupu "Schola Cantorum Riga" un māksliniecisko vadītāju Guntaru Prāni,

1. novembrī plkst. 20 Latvijas Nacionālās Bibliotēkas Ziedoņa zālē "Nakts koncertā" uzstāsies jauniešu koris "Kamēr…" un diriģents Jānis Liepiņš. Ieeja visos festivāla koncertos bez maksas.

"Rīgas A Cappella festivāls" savos koncertos piedāvā iepazīt a cappella žanra daudzveidīgumu, dažādos a cappella mūzikas projektos iepazīstina ar Latvijas un pasaules spilgtākajiem izpildītājiem. Festivāla mērķis ir radīt pozitīvus piemērus, spilgtas, radošas un progresīvas idejas, dot pozitīvus impulsus kopējai vokālās mūzikas attīstībai.

Festivālā nozīmīga vieta tiek ierādīta unikāliem a cappella mūzikas projektiem un novatoriskiem a cappella mūzikas atskaņojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!