Foto: EPA/LETA
Petīciju pret amerikāņu repera Kanjes Vesta uzstāšanos Glastonberijas mūzikas festivālā galveno izpildītāju vidū parakstījuši vairāk nekā 50 000 cilvēku.

Petīcija tika izveidota vietnē "change.org" neilgi pēc tam, kad festivāla rīkotāji atklāja, ka Vests sestdienas vakarā uzstāsies uz "Pyramid" skatuves. Tas ir labākais laiks, kas vienmēr tiek atvēlēts svarīgākajiem muzikālajiem viesiem.

"Kanje Vests ir apvainojums mūzikas faniem visā pasaulē," teikts petīcijā. "Mēs tērējam simtiem mārciņu, lai apmeklētu Glastonberijas festivālu, tāpēc ceram uz atbilstoša līmeņa izklaidi. Kanje tik daudz izteicies par mūziku. Viņam vajadzētu sekot pašam saviem padomiem un atdot galvenā izpildītāja vietu kādam, kurš to vairāk pelnījis. Izbeigsim šo muzikālo netaisnību!"

"Pirms diviem gadiem sestdienas vakarā spēlēja "The Rolling Stones", un šogad to dara Kanje? Tas nav pieņemami!" mūzikas žurnālam NME sacīja petīcijas ierosinātājs Nīls Lonsdeils. Viņš atzina, ka vēl nekad neesot bijis Glastonberijas festivālā.

Ierosināta vēl arī cita petīcija ar nosaukumu "Atceliet visu pārējo Glastonberijas mūziķu uzstāšanās, izņemot Kanjes". Tā savākusi nedaudz vairāk kā simt parakstus.

Kā jau ziņots, amerikāņu rokgrupa "Foo Fighters" NME mūzikas balvu ceremonijā paziņoja, ka būšot starp šī gada Glastonberijas festivāla galvenajiem mūziķiem.

Joprojām nav zināms viens no šī gada Glastonberijas festivāla trim galvenajiem izpildītājiem. Festivāla rīkotāja Emīlija Īvisa paziņojusi, ka, par spīti baumām, tā nebūšot ne grupa "Coldplay", nedz arī "Florence + The Machine".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!