Izcilais latviešu pianists Reinis Zariņš svētdien, 29. martā, pulksten 18.00 savā "Youtube" kanālā piedāvās pirmo Mājkoncertu, ko ikviens varēs skatīties un klausīties, neizejot no savām mājām.

"Šis ir tāds nebijis laiks mums visiem. Tāpēc izmēģinu kaut ko jaunu: mājas koncerta translēšanu pašrocīgi. Ceru, ka pievienosieties man un kopīgi taisīsim muzikālo tūrismu," tā savā "Facebook" kontā raksta Reinis Zariņš.

"Doma man ir tāda – uztaisīt mājas karantīnas koncertu sēriju," saka pianists. Vispirms viņš sarīkos vienu koncertu tiešsaistē un skatīsies, kas no tā iznāks. Tehnisko nodrošinājumu koncertam mākslinieks veiks pats un tā viņam būs pirmā šāda veida pieredze.

Koncerta koncepts būs muzikālais tūrisms. "Tā kā pašlaik esam aiz slēgtām robežām, kopīgi dosimies uz vienu valsti, pievērsīsim uzmanību šīs valsts komponistu izcilākajiem veikumiem un klausīsimies, kādu muzikālo ainu viņi kopīgi uzbur. Programmu centīšos veidot pēc iespējas daudzkrāsaināku," stāsta Reinis Zariņš.

Koncerts ilgs aptuveni 40 līdz 45 minūtes. Zariņš sola, ka tas būs arī izglītojoši, jo viņš arī par katru skaņdarbu pastāstīs un centīsies iedot kontekstu.

Mājkoncerts būs bez maksas.

"Pats galvenais mums ir palikt kopā cauri šim laikam un dzīvā māksla ir viens no visspēcīgākajiem veidiem, kā mēs viens otram varam atgādināt mūsu kopīgo cilvēciskumu, īpaši tādā pārbaudījumu pilnā laikā kā šis," saka mūziķis.

Reinis Zariņš ir viens no Latvijas izcilākajiem pianistiem, vairākkārtējs Lielās mūzikas balvas laureāts. Viņa interpretācijas ir sajūsminājušas klausītājus daudzviet pasaulē – gan Ņujorkas Kārnegi un Steinveja zālēs, gan Amsterdamas "Concertgebouw", gan arī Vigmora zālē Londonā un citās slavenās koncertzālēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!