Foto: flickr.com/werkman
Dažāda mūzika atbilst dažādiem apstākļiem – skumjākiem un priecīgākiem brīžiem, apcerīgākam vai darbīgākam noskaņojumam, omulīgiem ziemas vakariem vai karstām un saulainām dienām.

Viscaur mūzikas vēsturei vasarīgas notis mūzikā ienes bezrūpība, atbrīvotība un silts skanējums. "Delfi Kultūra" piedāvā piecus mūzikas albumus, kas paspilgtinās vasaras sajūtu.

'Best Coast' - 'Crazy For You' (2010)

Foto: Publicitātes foto

Pludmales sērfpopa grupa “Best Coast” burtiski iemieso piekrastes noskaņu – naivi teksti, viegls ritms, lipīgas melodijas un Betānijas Kosentīno absolūti bezrūpīgā dziedāšanas maniere šo albumu padara par perfektu pavadījumu karstai dienai pludmalē.

'Pulp Fiction' skaņu celiņš

Foto: Kadrs no video

Kventina Tarantino ikoniskās filmas skaņu celiņš sevī iekļauj sērfroka, fanka un soula melodijas, kas kopā veido nepiespiestu, bet tajā pat laikā muzikāli saturīgu noskaņu. No Dastijas Springfildas līdz Elam Grīnam – melodijas, kas veido “Pulp Fiction” pavadījumu, jau labu laiku ir kļuvušas par klasiku.

'The Beach Boys' – 'All Summer Long' (1964)

Foto: Publicitātes foto

Leģendārās amerikāņu rokgrupas sestais albums, kas izdots 1964. gadā godam attaisno savu noskaņojumu un liek sajusties kā saulainajā Kalifornijā pusgadsimtu atpakaļ. Vējā plīvojoši mati, kabriolets un vēss dzēriens – tieši tas, kas vasarā ir vajadzīgs.

Bobs Mārlijs – 'Uprising' (1980)

Foto: AFP/Scanpix

To, kā jāskan vasarai, zina arī saulainās Jamaikas iedzīvotāji, un Bobs Mārlijs, regeja karalis, it īpaši. “Uprising” ir pēdējais pilnmetrāžas albums, kas izdots leģendārā mūziķa dzīves laikā un tajā dzirdama ne tikai regeja esence, bet arī gadu gaitā izkopta muzikalitāte un pieredze. Noderēs saulainai snaudai šūpuļtīklā un citām laiskām aktivitātēm.

'Wild Nothing' – 'Nocturne' (2012)

Foto: Kadrs no video

Vēl viens žanrs, kas iemieso vasaras sajūtu, ir drīmpops, un “Wild Nothing” – amerikāņu mūziķa Džeka Tatuma projekts – ir šī žanra ikona. Sintezatori, atbalsis un saldas ģitāru melodijas caurvij tā otro albumu “Nocturne”, kas derēs gan saulainajās dienās, gan siltajās naktīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!