Foto: DELFI
Vasaras rezidences pasaules vadošo simfonisko orķestru sezonu plānā ir ierasta lieta. Bostonas Simfoniskajam orķestrim – Tangelvuda, Čikāgas simfoniskajam – Ravīnija, Latvijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim (LNSO) šogad – Cēsis.

Bez lielās Cēsu rezidences LNSO mūziķi šovasar ir gatavi doties koncertos arī citās neierastās vietās, tāpēc ikvienam ir iespēja piedalīties akcijā, kuras noslēgumā kādam būs iespējams baudīt LNSO mūziķu koncertu savā piemājas dārzā, pludmalē, vasarnīcā vai jebkurā citā telpā, kas asociējas ar vasaru.

Lai piedalītos konkursā, jāsūta savu vasaras stāstu, jādalās atmiņās par muzicēšanas tradīcijām savā ģimenē, jāpapildina stāstu ar foto, kurā redzama telpa, kas saistās ar vasaru – tava vasarnīca, māja, dzīvoklis, telts, šķūnis, muiža, pļava, mežs vai jūras krasts. Svarīgi, lai tu varētu šajā vietā rīkot kādu sev, savai ģimenei, draugiem vai darba kolektīvam īpašu pasākumu, kura laikā muzicēs LNSO mūziķi.

"Delfi" lasītāju balsojumā, kas notiks no 28. jūlija līdz 3. augustam, noteiksim to autoru un viņa vasarīgo vietu, kurā LNSO mūziķu ansamblis 13. augustā viesosies ar ļoti īpašu koncertprogrammu. 

Foto un stāstus sūtiet uz e-pastu redakcija@delfi.lv. Stāstus iespējams iesūtīt līdz 27. jūlijam.

Savukārt LNSO vasarnīcā Cēsīs šovasar gaidāms jauns Riharda Zaļupes bērnu mūzikls, klasiskas latviešu animācijas filmās, saulrietu violetās ērģeles un disko atbalsis 70. gadu mūzikas kinolentēs, skaņu instrumentu darbnīca, Goran Gora balss draugu ielokā un vakara koncerti ar Baibu Skridi, Vestardu Šimku, Spīķeru kvartetu, Amerikas un Vācijas vāgneristiem, Loengrīna gulbi, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un tā māksliniecisko vadītāju Andri Pogu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!