Foto: PantherMedia/Scanpix
"Lai atkal atgrieztos Latvijā, ir jābūt kādam iemeslam, piemēram, grupas "Aurora" vienam vai vairākiem koncertiem," tā intervijā radio "Naba" raidījumā "Bīstamie gadi" trešdien, 31. augustā pauda bijušais grupas līderis Ritvars Dižkačs, kurš šobrīd dzīvo Kanādā un Latviju apciemo pēc ilgāka pārtraukuma.

Grupas apvienošanās nebūtu vienkārša, sarunā ar raidījuma vadītājiem mūzikas žurnālistu Uldi Rudaku un mūziķi Imantu Daksi atzīst bijušais "Auroras" līderis, jo daļa tās kādreizējo dalībnieku, tāpat kā pats Dižkačs, dzīvo ārpus Latvijas. Pats talantīgais dziesmu autors no Latvijas aizbrauca 1992. gadā un pēdējo reizi mūsu valsti apciemoja pirms desmit gadiem.

Sarunas laikā Ritvars Dižkačs vairākkārt pauda, ka priecātos par grupas apvienošanos uz pāris koncertiem, tomēr uzsvēra, ka viņš nav vienīgais "Auroras" dalībnieks un kopīgie koncerti lielā mērā ir atkarīgi no tā, vai pārējie dalībnieki to gribētu un varētu.

Iespējamais laiks, kad "Aurora" varētu uzstāsies, ir nākamā gada vasara vai rudens.

Grupa "Aurora" (1987 - 1992) spilgti sevi pieteica 20. gadsimta 80. gadu beigās, un joprojām saglabājusi kulta statusu ne tikai savas paaudzes klausītāju vidū. Līdz mūsdienām saglabājušies tikai septiņas grupas ierakstītas dziesmas ("Barjera", "Sadauzītais bundzinieks", "Fetišists" u.c.) un pāris koncertieraksti.

Grupas līderis Ritvars Dižkačs pazīstams kā viens no talantīgākajiem savas paaudzes dziesmu tekstu un mūzikas autoriem. Līdzās "Aurorai" viņš darbojies arī grupā "Asociāciju sektors" un ir lielākās daļas grupas "Jumprava" labāko dziesmu teksta autors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!