Foto: DELFI
Šā gada 6. un 7. augustā Lucavsalā norisināsies kārtējais pilsētas festivāls Piena svētki, portālu "Delfi" informēja pasākuma rīkotāji.

Piecu gadu laikā festivāls, attīstoties un eksperimentējot ar savu formu un atrašanās vietu, ir nonācis pie koncepcijas, kurā saturs un vide uztverti kā vienlīdz svarīgi elementi.

Turpmāk Piena svētki norisināsies Lucavsalā un paralēli izmeklētai un dažādai kultūras programmai pie scenogrāfijas veidošanas aicinās divus pašmāju vai ārzemju māksliniekus, scenogrāfus, arhitektus un citus radošu profesiju pārstāvjus. Šī gada pasākuma scenogrāfiju veidos mākslinieks Andris Eglītis, savukārt arhitekte Zane Tetere veidos īpašu darbnīcu bērniem, kur varēs ne tikai zīmēt, krāsot un veidot, bet arī kāpt un ložņāt.

Kā ierasts, Piena svētku programmu veidos populārās un klasiskās mūzikas koncerti, cirka izrādes, performances, radošās darbnīcas un spēles. Muzikālā programma tapusi sadarbībā ar Shipsea (Latvija) un Iļju Lagutenko (grupa "Mumiy Troll", Krievija). Kā viens no pārsteigumiem gaidāms tūkstošgades sākumā populārā instrumentālās mūzikas projekta "Kuba" atkalapvienošanās koncerts pēc desmit gadu pauzes. Ansamblis, kura debijas albums "15 Episodes Of Kuba" (2002) izdots Japānā, Krievijā un citviet pasaulē, kā arī saņēmis divas Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas, šo īpašo koncertu veltīs leģendārajam trompetistam un aranžētājam Gunāram Rozenbergam, ar kuru "Kuba" cieši sadarbojās.

Tāpat uz skatuves būs iespēja pieredzēt elektroniskās mūzikas projektus "Buttering Trio" no Izralēlas un "Kito Jempere Live Band" no Krievijas, lietuviešu populāro dziesminieci Alinu Orlovu, Graham Candy no Jaunzēlandes, latvietes un serba duetu "Howling Owl", kā arī vietējos māksliniekus Reini Sējānu un "Franco Franco". Laikmetīgā cirka festivāla "Re Rīga!" ieskaņā ar izrādi "Marathon" uzstāsies franču trupa "Galapiat Cirque", kā arī būs iespēja vērot Aleksandra Veibela priekšnesumu "Breaking Point". Mākslinieku saraksts vēl tiks papildināts. Ieeja pasākumā bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!