Foto: DELFI
Latvijas Nacionālajā operā 28. februārī pasniegtas ikgadējās Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas par 2011. gada labākajiem mūzikas ierakstiem. Svinīgajā ceremonijā šogad triumfēja grupa "Instrumenti", kas uz skatuves kāpa pēc balvām trijās nominācijās.

"Instrumenti" Gada balvu saņēma par savu debijas albumu "TRU", kas uzvarēja kategorijā Labākais popmūzikas albums, bet singls "Pilnīgi viens" tika atzīts par labāko dziesmu un tās video versija par labāko klipu.

Uz gada labākās dziesmas godu pretendēja arī Lindas Leen un Goran Gora duets "I Do", "Dzelzs vilka" "Viņa grib tik daudz", Laura Reinika "Banjo Laura" un "Musiqq" Eirovīzijas dziesma "Angel in Disguise".

Kategorijā labākais rokmūzikas albums godalgots tika grupas "Dzelzs vilks" jaunākais ieraksts "Dzīvnieks pilsētā", bet sīvā konkurencē par labākā alternatīvās mūzikas albuma godu uzvarējis grupas "Gaujarts" albums "Vibrācijas".


Kā labākais tautas mūzikas albums apbalvots grupas "Iļģi" pirts dziesmu apkopojums "Tur saulīte pērties gāja", bet kategorijā Labākais akadēmiskās mūzikas albums godalgots jauniešu kora "Kamēr..." ieraksts "O Salutaris".

Kategorijā Labākais instrumentālās, filmu vai teātra mūzikas albums laurus plūca "Dabas koncertzāles" veltījums pūšļu fukam - " Dabas koncertzāle Fucus vesiculosus", bet kā labākais mūzikas albums bērniem apbalvots Kārļa Lāča un Kārļa Vērdiņa kopīgi veidotās "Lāču tēta dziesmas".

Šogad pie savas ierakstu Gada balvas tika arī dziedātāja Linda Leen, kuras DVD "Linda Leen Live at Arena" tika atzīts par gada labāko koncertieraksta video.

Kā spilgtākā debija 2011. gadā tika sumināta jaunā dziedātāja un grupas "Sus Dungo" dalībniece Elizabete Balčus, kura pērn izdeva savu solo EP "Wooden Horse".

Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas nomināciju uzvarētājus nosaka žūrijas komisija, kas vērtē iesniegtos ierakstus. Bet kategorijā Gada radiohits balvu saņēma 2011. gadā visvairāk radiostacijās atskaņotā dziesma, kas šogad ir Laura Reinika hīts "Es skrienu". (Datus apkopojusi Latvijas izpildītāju un producentu apvienība) Savukārt tautas balsojumā, kas norisinājās tirdzniecības parkā "Alfa", uzvaru guva dueta "Musiqq" gara darbs "Angel in disguise". Šogad par 10 dziesmām kopā nobalsojuši 163 192 reizes. "Musiqq" skaņdarbs uzvarējis ar 36 297 balsīm.

Kā iepriekš ziņots, par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikā godināta dziesminiece Austra Pumpure.

Šogad vērtēšanai tika iesniegti vairāk kā 60 albumi, taču kopējais iesniegto albumu, dziesmu un videoklipu skaits pārsniedza 150. Visus iesniegtos darbus trīs nedēļu garumā vērtēja neatkarīga žūrijas komisija 50 cilvēku sastāvā.

Ceremonijā uzstājās "Astro'n'out", "Iļģi", Nikolajs Puzikovs un Evija Sloka, Olga Rajecka, Lauris Reiniks , Linda Leen un Goran Gora, "The Sound Poets", "Dzelzs Vilks" un citi pašmāju mākslinieki, kā arī Raimonds Pauls un Juris Jope, ar īpašu pirmatskaņojumu - Zigmars Liepiņš un trio ZIG (Zane Dombrovska, Ieva Kerēvica, Ginta Krievkalna ). Kā īpašie viesi priekšnesumu sniedza arī piecu Igaunijas gada balvu saņēmēji - grupa "Ewert and the Two Dragons".

Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvu organizē "MicrecPM" un Latvijas mūzikas producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība LaMPA, sadarbībā ar Latvijas izpildītāju un producentu apvienību "Laipa".

Latvijas mūzikas ierakstu Gada balva 2011

Labākais roka albums:
Dzīvnieks pilsētā - Dzelzs Vilks

Labākais pop albums:
Tru - Instrumenti

Labākā deju mūzikas dziesma:
Tev miera nav - Liene Candy

Labākais šlāgermūzikas albums:
Durvis uz vasaru – Apvedceļš

Labākais alternatīvās mūzikas albums:
Vibrācijas – Gaujarts

Labākais tautas mūzikas albums:
Tur saulīte pērties gāja – Iļģi

Labākais akadēmiskās mūzikas albums:
O Salutaris - jauniešu koris Kamēr

Labākais instrumentālās, filmu vai teātra mūzikas albums:
Dabas koncertzāle Fucus vesiculosus - Dabas koncertzāle

Labākais mūzikas albums bērniem:
Lāču tēta dziesmas - Dzeguzīte, Intars Busulis, Aija Andrejeva, Artūrs Skrastiņš, Jolanta Strikaite

Labākais mūzikas video:
Pilnīgi viens - Instrumenti

Labākais koncertieraksta video:
Linda Leen Live at Arena – Linda Leen

Labākā debija:
Wooden Horse - Elizabete Balčus

Labākā dziesma:
Pilnīgi viens – Instrumenti

Radiohīts:
Es skrienu - Lauris Reiniks

Publikas balsojums:
Angel in Diguise - Musiqq

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!