Foto: DELFI

Rīgas pilsētas svētku laikā 19.augustā "Arēna Rīga" koncertēs populārā Krievijas grupa "Mumiy Troll". Koncertu "iesildīs" grupas "Run Run Run" no ASV un "Losers" no Lielbritānijas, portālu "Delfi" informē Rīgas domes pārstāvji.

Biļetes uz koncertu var iegādāties no 18.maija, "Biļešu servisa" kasēs, kā arī internetā www.bilesuserviss.lv. Biļešu cena no četriem līdz 10 latiem.

"Mumiy Troll" ir viena no spilgtākajām mūsdienu Krievijas rokgrupam – viņu pazīšanās zīme ir neparastais Iljas Lagutenko vokāls, enerģijas pilnās uzstāšanās koncertos un festivālos un, protams, īpašais, grupas līdera definētais "Mumiy Troll" mūzikas stils – rockapops.

Lagutenko izvēlējies šo jaunvārdu, lai pārtrauktu nebeidzamās žurnālistu un kritiķu diskusijas par to, vai "Mumiy Troll" daiļrade pieskaitāma popmūzikai vai rokmūzikai.

Grupas Mumiy Troll sastāvā ir četri dalībnieki - Iļja Lagutenko (vokāls, ģitāra, teksti, mūzika), Jurijs Cālers (ģitāras, taustiņinstrumenti), Jevgēņijis Zviģonijs (bass) un Oļegs Pungins (bungas). Līdz šim "Mumiy Troll" izdevusi astoņus studijas albumus, ieguvusi vairākas mūzikas balvas un titulus un uzstājušies kupli apmeklētos koncertos gan Krievijā, gan ārpus tās robežām, tai skaitā arī Rīgā.

Kā zināms, grupai "Mumiy Troll" izveidojusies lieliska sadarbība un draudzība ar vairākiem Latvijas mūziķiem - piemēram, vienu no grupas dziesmām latviešu valodā iedziedājusi Linda Leen, arī grupas videoklipi vairākkārt filmēti Latvijā.

2012.gada maijā "Mumiy Troll" uzsāka ceļu apkārt pasaulei uz slavenā burukuģa "Sedovs" klāja, kur plāno strādāt pie jauna albuma. Pa ceļam grupa koncertēs ostas pilsētās Somijā, Vācijā, Francijā un citās valstīs, tai skaitā iegriezīsies arī Latvijā, lai uzstātos Rīgas pilsētas svētkos. Uz kuģa tapušais albums iznāks 2013.gadā vienlaikus ar filmu, kurā būs dokumentēti grupas piedzīvojumi šī ceļojuma laikā.

Foto: "Mumiy Troll" koncertos Latvijā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!