Foto: Publicitātes foto

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra pirmo vijoļu koncertmeistars Raimonds Ozols kopā ar Jāņa Lūsēna vadīto leģendāro grupu "Zodiac" aicina uz pirmizrādi jaunai koncertprogrammai "Nākamais solis", kura notiks 13. jūlijā plkst. 19.00 Dzintaru koncertzālē, Jūrmalā, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

"Koncertā kopā ar "Zodiac" spēlēšu abas vijoles – gan elektrisko, gan akustisko. Tas manā karjerā ir kaut kas jauns – piespēlēt vijoli elektroniskajai mūzikai! Tā kā tas tomēr būs elektroniskās mūzikas koncerts, tad no vijoles vajadzētu "izspiest" ārā kādu efektiņu vairāk, nekā līdz šim," par savām izjūtām, gaidot koncertu, stāsta mūziķis.

Koncertu programmu veidos divas muzikāli atšķirīgas daļas. Pirmajā daļā izskanēs Raimonda Ozola solo programma – līdz šim nedzirdētas klasiskās mūzikas apdares, oriģinālkompozīcijas, kā arī roka un džeza hiti īpašās kaverversijās. Otrajā daļā klausītājus gaida pilnīgi jauna, nebijusi radoša savienība - Raimonda Ozola vijoles skanējums iekļausies leģendārās grupas Zodiac sastāvā.

Neliels ieskats video intervijā, kur Raimonds Ozols stāsta par jauno koncertprogrammu.

2016. gada Ziemassvētkos notika pirmā komponista Jāņa Lūsēna sadarbība ar Raimondu Ozolu programmā "Kā man tevi sasildīt", kad dzima ideja Raimonda skanīgo vijoles tembru salikt kopā ar "Zodiac" analogo sintezatoru skaņu iespējām.

Jānis Lūsēns ir pāraranžējis vecos "Zodiac" hitus un atjaunojis mazāk dzirdētus skaņdarbus, kuros Raimonda Ozola vijoles tembram un vijoļspēles tehnikai ir vadoša nozīme, līdz ar to muzikālais spektrs iegūst vēl nebijušas gradācijas no maigām un izjustām neoromantisma noskaņām līdz žilbinošām pasāžām.

Kopā ar Raimondu Ozolu koncertā Dzintaru koncertzālē uzstāsies komponists Jānis Lūsēns, Raimonds Macats (taustiņi), Jānis Lūsēns (juniors, basģitāra), Mārcis Auziņš (solo ģitāra) un Mārtiņš Linde (bungas).

Biļetes uz koncertiem pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!