Foto: LETA
"Vai latvieši ir bijuši uz Mēness? Vēl ne, bet viņi nu ir bijuši Glastonberijā!" - ar tādiem vārdiem sestdien, 29. jūnijā, grupas "Prāta vētra" uzstāšanos Glastonberijas festivālā sāka grupas līderis Renārs Kaupers.

Uzreiz pēc aptuveni 45 minūšu ilgās uzstāšanās uz "John Peel" skatuves portāls "Delfi" sazinājās ar grupu. "Jūtamies pacilāti!" sacīja grupas menedžere Guna Zučika.

Grupas "Prāta vētra" taustiņinstrumentālists Māris Mihelsons sarunā ar "Delfi Kultūra" sacīja, ka pēc uzstāšanās sajūta ir lieliska. "Viss, kas notika, bija lieliski!"

Jautāts, cik cilvēku noskatījušies viņu uzstāšanos, Mihelsons norādīja, ka to bijis grūti novērtēt, jo satraukums bijis pamatīgs.

"Pārsvarā akcents bija uz angļu programmu, bet latviski skanēja dziesma "Mēles"," teica Mihelsons un piebilda, ka Kaupers vairākas dziesmas izpildīja gan angļu, gan latviešu valodās.

"Prāta vētra" Glastonberijā ieradās piektdien vakarā un jau paguvuši baudīt tādu mūziķu kā "Arctic Monkeys", "Portishead" un dažu citu uzstāšanos.

Jautāts, vai "Prāta vētras" puiši šovakar plāno apmeklēt arī leģendārās grupas "The Rolling Stones" pirmo uzstāšanos Glastonberijā, Mihelsons sacīja: "Lai tiktu kaut nedaudz tuvumā skatuvei, uz "The Rolling Stones" koncertu jāiziet vismaz divas stundas pirms tās sākuma. Festivāls ir tik vērienīgs, teritorija ir tik liela! Cik - to nemaz nevar izstāstīt", viņš teica.

Šovakar grupa ļausies Glastonberijas festivāla burvībai, klausoties dažādus mākliniekus un piedaloties neskaitāmajās atrakcijās, kas festivāla apmeklētājiem piedāvātas, bet jau rīt portāls "Delfi" piedāvās reportāžu ar grupas dalībnieku iespaidiem pirms došanās uz Čehiju.

Grupa "Prāta vētra" saka paldies "Amitours.co.uk" un latviešu šoferiem par transportēšanu uz Glastonberijas festivālu.

Glastonberijas festivāls ir viens no lielākajiem Eiropas brīvdabas rokfestivāliem, kurš katru gadu norisinās Lielbritānijā, piesaistot pasaules pazīstamākos mūziķus, kā arī pulcējot līdz pat 170 000 apmeklētāju. Pirmo reizi tas notika 1970. gadā.

Šogad festivālā pirmoreiz uzstāsies leģendārā britu grupa "The Rolling Stones". Intervijā raidsabiedrībai BBC grupas līderis sers Miks Džegers sacīja, ka grupa vairākkārt ir uzaicināta spēlēt Glastonberijas festivālā, bet viņi vienmēr atteikuši, taču šogad grupas ģitārists Rons Vuds pierunājis pārējos.

Džegers intervijā norāda, ka grupa pētījusi daudzu gadu festivāla video ierakstus, lai piemeklētu atbilstošāko repertuāru, piemērotos tieši šim festivālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!