Tukuma novada Jaunpils pagasta "Apsītēs" 8. un 9. jūlijā pirmo reizi notiks progresīvajai mūzikai veltīts festivāls "Progausis".

Kā "Delfi" informē festivāla rīkotājs Ģirts Rozentāls, festivāla programmā uzstāsies 17 mūzikas grupas un solo mākslinieki no Latvijas. Festivāla dalībnieki pārstāv dažādus žanrus - sākot no klasiska ārtroka, līdz eksperimentālam avangardam.

"Bagātīgais mūzikas klāsts iepriecinās ikvienu patiesu mūzikas mīļotāju, kam skaņu māksla nozīmē daudz vairāk par parastu izklaidi," raksta Rozentāls.

Festivālā piedalīsies: "Viral Mind", Platons Buravickis (attēlā), "Treeeye", "Doni Tondo", "The Chairs", "Amorālā psihōze", "Mother", "Bezgalībieši", Reinis Jaunais, "Dr. Klisicka Laboratorija", "Mortons", "Rihards Lībietis Orchestra","DZ", "Fonoplane', "Aston Kais", "Holy Lamb", "Advanced Blue" . Naktī dejas spēlēs Miksmāsters AG un DJ Švāns.

Festivāla viesiem bez mūzikas, būs iespēja baudīt arī jauku lauku ainavu un arī vizuālo mākslu. Ceļā uz festivāla norises vietu, tā rīkotāji iesaka apmeklēt arī skaisto Jaunpils pili.

Plašāk par festivālu - tā mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!