Foto: Publicitātes foto
Piektdien, 5. jūnijā, notika vēl nebijis tiešraides notikums – koncerts uz "Lielā dzintara" jumta. No koncertzāles jumta, saulei rietot un krāšņi iekrāsojot Liepājas panorāmu, tiešraidē bija klausāma ambienti kosmiska elektroniskā mūzika, kuru papildināja smalki veidota gaismu režija.

Tiešraidē no jumta būs vērojami piecu spilgtu Latvijas elektroniskās mūzikas mākslinieku priekšnesumi. Aptuveni divu stundu garumā viens pēc otra uzstāsies pieci mākslinieki – skaņu māksliniece un dzejniece Jeļena Glazova, jauno mediju mākslinieks, mūziķis Glociks jeb Gustavs Lociks, skaņu mākslinieks, elektroniskās mūzikas, kā arī teātra un kino mūzikas komponists un izpildītājs Toms Auniņš, audiovizuālā organisma "Trihars" pārstāvji – skaņu mākslinieki Kristaps Biters, Pēters Riekstiņš un Rihards Vītols, kā arī skaņu mākslinieks, viens no radio-raidījuma "Tīrkultūra" veidotājiem, pasniedzējs Reinis Semēvics. Savukārt par gaismas režiju rūpēsies "Lielā dzintara" gaismu mākslinieks Mārtiņš Jansons, izgaismojot ne vien jumtu, bet arī visu koncertzāles ēku.

"Šajā neparastajā laikā koncertzāles un kultūras iestādes meklē arvien jaunas koncertēšanas formas. Ja klausītājiem nav iespējams nākt pie mums, mēs ejam pie klausītāja! Pandēmijas apstākļos, kad pulcēšanās ir ierobežota, Liepājas koncertzāle "Lielais dzintars" ir sagatavojusi jaunu vasaras programmu, kura būs skatāma tiešraidē. Vasaras sezonu vēlamies atklāt ar spilgtu notikumu! Sadarbībā ar elektroniskās mūzikas vēstnešiem Latvijā – "Dirty Deal Audio" – esam saviem klausītājiem sagādājuši pārsteigumu, vēl nebijušu piedzīvojumu – koncertu uz koncertzāles "Lielais dzintars" jumta!" koncertu skatīties tiešraidē aicina "Lielā dzintara" mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča.

Interesentus, kuri pasākumu vēlas baudīt ārpus savas mājas, aicinām koncerta laikā viesoties Liepājas koncertzāles mākslas telpā "Civita Nova" (1. stāvā) un koncertzāles 2. stāva galerijā, kur, ievērojot visus drošības pasākumus un divu metru distanci vienam no otra, vienlaikus līdz 25 cilvēkiem (skatītāju plūsmai regulāri mainoties) būs iespēja uz jumta notiekošo vērot uz lielā ekrāna un dzirdēt jaudīgās skandās.

Bezmaksas koncerta tiešraide būs skatāma "Lielā dzintara", Liepājas pašvaldības un ziņu portāla "Delfi" "Facebook" kontos un klausāma "Rietumu radio" viļņos FM 105,8 (Liepājā), kā arī "Tīrkultūras" interneta platformā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!