Latviešu mūziķa Pita Andersona albums “Brass-A-Billy” nominēts balvai “Just Plain Folks Music Awards” ASV, kā viens no desmit 2008./2009. gada labākajiem rockabilly albumiem pasaulē, portālu “Delfi” informē mūziķa menedžements.

„Just Plain Folks Music Awards” (JPF) konkursā, atšķīrībā no parējiem ASV notiekošajiem konkursiem (Grammy Awards, CMA Awards, Emmy Awards, Academy Awards, Tony u.c.) plašāk tiek izskatīti arī pretendenti ārpus ASV. Šis konkurss tiek rīkots jau sesto reizi kopš 2000. gada un jau ir kļuvis par ievērojamu pasaules mūzikas konkursu, kas šogad aptver 81 mūzikas žanru kategorijas un atlasa pretendentus starp 42 000 mūzikas albumiem un 560 000 dziesmām no 160 valstīm. Konkursā izvēlas pēdējo divu gadu desmit labākos albumus – 2009. gada nominantus.

2009. gada augustā notiks pedējais konkursa etaps, kurā no 10 nominantiem katrā kategorijā tiks noteikts gada labākais albums. Svinīga apbalvošanas ceremonija un grandiozs gala-koncerts notiks 28. un 29. augustā Nešvilā (Nashville, Tennessee), ASV, uz kuru tiek aicināti visi nominanti. Koncerta mūziķu sastāvs arī tiks noteikts konkursa kārtībā.

JPF ir nekomerciāla mūziķu, komponistu, dziesmu tekstu autoru un producentu organizācija, kuras mērķis ir dot jebkuram pasaules mūziķim, neatkarīgi no viņa izcelsmes valsts, producentu vai izdevniecības lieluma, iespēju tikt pamanītam. Megaproducentu un lielo ierakstu kompāniju mūziķu darbi šajā konkursā piedalās līdzās pārējiem. Blūza kategorijā tika nominētas ASV megazvaigznes: Gatemouth Brown, Delaney Bramlett, Little Freddie King, kantrī kategorijā pasaulslaveni meistari: Gretchen Peters, Aaron Tippin u.c. Vienīgais kritērijs, moto, pēc kura žūrija atlasa labākos albumus ir “Does the music move you?” (“Vai šī mūzika spēj aizraut?”). Lielākā daļa no šī gada nominantiem ir no ASV, bet atsevišķās kategorijās ir arī pārstāvji no Eiropas un Āzijas valstīm.

No Baltijas valstīm šogad vairākās citās kategorijās tika nominēti mūziķi no Lietuvas – “Skamp”, kas bija arī MTV konkursa nominanti un Eirovīzijas dalībnieki, un “Jurga”. Daži albumi ir nominēti arī no Krievijas - tostarp “Ska Jazz Review”, “Golden Age”, “Classicapella”.

Pēc informācijas no organizatoriem, Pits Andersons ir pirmais pārstāvis no Latvijas, kurš jebkad tika nominēts pirmajā desmitniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!