Foto: DELFI

13. maija vakarā, Andrejsalā, "Noliktavā Nr. 3" grupa "Triānas parks" ar koncertu prezentēja savu jaunāko, grupas vārdā nosaukto EP jeb minialbumu. Koncertu iesildīja "MNTHA" un grupa "The Big Bluff".

Industriālā "andergraunda" stilistikā veidotā "Noliktava Nr. 3" trešdienas vakarā bija visai pilna - "Triānas parka" fanu bāze ir audzēta gadiem, neuzkrītoši, bet mērķtiecīgi. Par spīti telpu askētismam, grupa bija parūpējusies par kvalitatīvu aparatūru un skaņas kvalitāte bija labā līmenī - šķietami pašsaprotama, bet Latvijā nereti novārtā pamesta prasība.

Vakara iesildītāji - "rockabilly" iespaidotā rokgrupa "The Big Bluff" savu darbu veica godam, pamazām iekustinot publiku ar trio raksturīgo enerģiju un atdevi. Lai arī tematiski grupa visai radikāli atšķiras no "Triānas parka", kombinācija tomēr bija veiksmīga un cilvēki arī iesildītājus uzņēma atzinīgi. Šis bija EP prezentācijas tūres "Fuck The World Tour" noslēguma koncerts - tajā līdz šim grupu iesildīja vai nu "The Big Bluff", indīroka grupa "Pyro Trees" vai dziedātāja "MNTHA".

Interesanta ir "Triānas parka" vieta Latvijas mūzikas scēnā - balansējot uz popmūzikas un alternatīvās mūzikas robežas, grupa tomēr dodas popa scēnas virzienā, tajā pat laikā savu popularitāti veidojot nevis ar jēliem hitiem, bet pamazām, audzējot savu fanu pulku. Grupa iepriekš vairākkārt mēģinājusi lauzties arī uz "Eirovīzijas" skatuves, taču šajā nedēļas nogalē uzstāsies "The Great Escape" festivālā Anglijā - tātad eklektisms valda ne tikai grupas mūzikā, bet arī aktivitātēs.

Koncertā grupu uzņem ļoti silti - klausītāji tiešām pārzina grupas repertuāru un acīmredzami seko līdzi grupas gaitām jau ilgāku laiku. Jaunais grupas EP satur tikai sešas dziesmas, taču viss koncerts kopā iestiepjas krietni ilgāk. "Triānas parka" mūziku veido popam raksturīgi noslīpēta, atstrādāta un, nenoliedzami, kvalitatīva skaņa, ekscentriskās solistes Agneses Rakovskas dūmakainā, meistarīgā balss un pavadošais sastāvs, kas spēlē neuzkrītoši, bet profesionāli.

Miksējot "draivotas" ģitāras, dzīvās bungas un elektroniskus bītus, hiphopa elementus un vietām pat šo to no ņūmetāla, "Triānas parks" veido savu savdabīgo popmūzikas skanējumu, kas, kombinācijā ar harizmātisko un atraktīvo Rakovskas personību, atstāj ne pārlieku pārsteidzošu, bet patiesi kvalitatīvu iespaidu. Īpaši jāizceļ vokāls - Rakovska māk ne tikai spēcīgi dziedāt, bet arī teju repot - kā arī dara to ar pārliecību un attieksmi.

Kā būtiskākos trūkumus varētu minēt dziesmu vienveidību - lai arī popmūzikai tā ir raksturīga, priecētu kādi atsvaidzinoši elementi. Tāpat pietrūkst svaigākas un oriģinālākas muzikālas idejas, ne tikai žanram atbilstoši standarti. Taču vismaz prezentācijas koncertā to gana labi kompensēja grupas atdeve un prasmīgā komunikācija ar publiku.

Kopumā jāsecina, ka grupa veiksmīgi ir atradusi savu nišu, kurā attīstīties, un mērķtiecīgi iekaro arvien lielākas skatuves - grupas koncertus ārzemēs vairs nav vērts uzskaitīt, savukārt pagājušajā nedēļā Turcijā grupas koncerts esot pulcējis pat 15 000 skatītāju. Par spīti dažādām niansēm, priecē fakts, ka Latvijā kāds piedāvā arī gaumīgu un profesionāli izpildītu popmūziku, kuras pamatā ir prasmīgi mūziķi, nevis datorprogrammas un dzelteno sleju žurnāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!