Foto: F64
Piektdien, 18. jūlijā, sāksies viens no šīs vasaras grandiozākajiem muzikālajiem notikumiem - festivāls "Positivus", kurā uz četrām skatuvēm kāps vairāk nekā 60 mākslinieki un muzikālās apvienības no dažādām valstīm.

Līdz pat festivāla pirmajai dienai portāls "Delfi" lasītājus iepazīstinās tuvāk ar galveno - "Nordea" un "Lattelecom" - skatuvju māksliniekiem, kā arī sniegs muzikālu ieskatu viņu daiļradē.

Šoreiz tuvāk iepazīstināsim ar pašmāju muzikālo apvienību "Dzelzs vilks".

Vairāk nekā 20 gadus ilga karjera, trīspadsmit studijas albumi, septiņas Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas, izcili dzīvie koncerti un nedalīta fanu mīlestība – šīs ir tās lietas, kas "Dzelzs vilku" bez šaubīšanās ļauj saukt par vienu no visu laiku labākajām Latvijas rokgrupām.

Pēc vairāku gadu pauzes viņi beidzot atgriežas "Positivus", lai izpildītu ne tikai savus nu jau leģendāros hītus, bet arī jaunas dziesmas no "Dzelzs vilka Jauno Jāņu Orķestra" nesen izdotā konceptuālā albuma "Kālabad".

Grupa izveidota 1991. gadā. Lielākoties grupa izpilda poproku, alternatīvo roku, kā arī folkroku. Deviņdesmitajos gados grupa plašākai publikai nebija pazīstama, bet pēc albuma "Lai arī tu būtu ar mani" izdošanas 2001. gadā, tā ieguva popularitāti. Turpmāk "Dzelzs vilka" popularitāte aizvien vairāk pieauga un grupai izdevās iegūt arī vairākus Latvijas mēroga apbalvojumus.

Grupa "Dzelzs vilks" koncertēs uz festivāla "Positivus" "Nordea" skatuves.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!