Foto: Publicitātes foto
Piektdien, 18. jūlijā, sāksies viens no šīs vasaras grandiozākajiem muzikālajiem notikumiem - festivāls "Positivus", kurā uz četrām skatuvēm kāps vairāk nekā 60 mākslinieki un muzikālās apvienības no dažādām valstīm.

Līdz pat festivāla pirmajai dienai portāls "Delfi" lasītājus iepazīstinās tuvāk ar galveno - "Nordea" un "Lattelecom" - skatuvju māksliniekiem, kā arī sniegs muzikālu ieskatu viņu daiļradē.

Šoreiz iepazīstinām ar Islandes grupu "FM Belfast", kura koncertēs uz "Lattelecom" skatuves piektdien, 18. jūlijā.

"FM Belfast" radās kā studijas koncepts 2005. gadā, bet drīz vien pārtapa īstā grupā, kad pirmo reizi 2006. gadā uzstājās kāda mākslas projekta ietvaros Farēru salās. 2011. gadā grupa koncertēja arī Latvijā.

Koncertos "FM Belfast" sastāvs svārstās no trim līdz pat 45 cilvēkiem – atkarībā no tā, kas ir pieejams koncerta laikā un instrumentu klāstā, kurā ir arī tādi retumi kā, piemēram, govju zvani. Ietekmīgais amerikāņu mūzikas žurnāls "Spin" uzslavējis grupas dzīvās uzstāšanās, un vairāki citi amerikāņu mūzikas žurnāli atzīmējuši "FM Belfast" kā vienu no tām, kas šogad noteikti bija jāredz pasaulē lielākajā jauno grupu festivālā SXSW Teksasā, ASV. Grupai patīk uzstāties, un tā ir nospēlējusi neskaitāmus koncertus Eiropas klubos un festivālos, vēsta festivāla rīkotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!