Foto: Reuters/Scanpix
Piektdien, 18. jūlijā, sāksies viens no šīs vasaras grandiozākajiem muzikālajiem notikumiem - festivāls "Positivus", kurā uz četrām skatuvēm kāps vairāk nekā 60 mākslinieki un muzikālās apvienības no dažādām valstīm.

Līdz pat festivāla pirmajai dienai portāls "Delfi" lasītājus iepazīstinās tuvāk ar galveno - "Nordea" un "Lattelecom" - skatuvju māksliniekiem, kā arī sniegs muzikālu ieskatu viņu daiļradē.

Šoreiz tuvāk iepazīstināsim ar vieniem no festivāla galvenajiem māksliniekiem - grupu "Kraftwerk".

"Kraftwerk" ar savu daiļradi ir ietekmējuši daudzus izcilus mūsdienu izpildītājus - grupa jau septiņdesmitajos gados izraisīja revolūciju populārajā mūzikā un ir atzīta par elektroniskās mūzikas pionieriem.

"Kraftwerk" vienmēr bijuši ārkārtīgi izklaidējoši un skatītāju sajūsminoši priekšnesumi - izcilas kompozīcijas, mākslinieciski dizainētas projekcijas, kā arī pēdējā laikā arī 3-D attēli. Taču grupas dalībnieku aizskatuves personības vienmēr ir bijušas grūti saskatāmas. Par daļēju iemeslu grupa min vēlmi priekšplānā izvirzīt "Kraftwerk" daiļradi. Arī retajās intervijās, kuras "Kraftwerk" sniedz, nekad netiek atklāts pārāk daudz.

Muzikālās apvienības pirmsākumi meklējami 60. gados, kad divi Diseldorfas konservatorijas studenti Ralfs Huters un Florians Šneiders izveidoja grupu, paši būvējot dažādas ritma mašīnas un eksperimentējot mājas ierakstu studijā "Kling Klang, līdz 1969. gadā izdeva debijas albumu.

Lielie panākumi atnāca 1974. gadā ar albumu "Autobahn", kas demonstrēja perfektu elektronikas un rokmūzikas kombināciju. "Kraftwerk" būs sestdienas, 19. jūlija, galvenās "Lattelecom" skatuves mākslinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!