Foto: Aivars Vaišļa
Piektdien, 18. jūlijā, sāksies viens no šīs vasaras grandiozākajiem muzikālajiem notikumiem - festivāls "Positivus", kurā uz četrām skatuvēm kāps vairāk nekā 60 mākslinieki un muzikālās apvienības no dažādām valstīm.

Līdz pat festivāla pirmajai dienai portāls "Delfi" lasītājus iepazīstinās tuvāk ar galveno - "Nordea" un "Lattelecom" - skatuvju māksliniekiem, kā arī sniegs muzikālu ieskatu viņu daiļradē.

Šoreiz tuvāk iepazīstinām ar pašmāju muzikālo apvienību "Carnival Youth", kas radusies 2011. gadā.

Grupa lielākoties spēlē indie un neofolk mūziku. Abi mūzikas stili ir diezgan eksperimentāli, nenovelkot striktas robežas starp to, kas drīkst un nedrīkst tikt izmantots dziesmu radīšanas procesā.

"Carnival Youth" visnotaļ veiksmīgi apvieno tautas mūzikai raksturīgo askētiskumu ar mūsdienu ritmiem un trāpīgiem pūšamo, sitamo un taustiņinstrumentu uzsvariem. Pievienojam vēl nedaudz specefektu un trāpīgu liriku, un, lūdzu, - "Carnival Youth" mūzikas formula ir rokā, vēsta festivāla rīkotāji.

Grupas sastāvs veidojies pakāpeniski - Emīls un Edgars Kauperi kopā ar klasesbiedru Robertu nolēma mēģināt paspēlēt par prieku sev un citiem.

Pēc deviņiem mēnešiem grupa nospēlēja pirmo koncertu un tika arī pie ceturtā grupas dalībnieka - basģitārista Alekša, kurš piedeva grupai kārtīgu pamatu, kā arī vēlāk sniedza daudz interesantu ideju, kuras īsteno, iespēlējot ģitāras partijas. Šobrīd grupa strādā pie dziesmām debijas albumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!