Foto: DELFI
Tallinas mūzikas nedēļā būs atsevišķa 'Positivus Music" skatuve, kur uzstāsies gan lietuviešu zvaigzne Alina Orlova, gan mākslinieki no Lielbritānijas, Igaunijas un citām valstīm, portālu "Delfi" informē "Positivus Music" pārstāvji.

Jau ziņots, ka mūzikas konference "Tallinn Music Week" (TMW no 29. līdz 31. martam jau ceturto reizi notiks Igaunijas galvaspilsētā Tallinā. Pirmo reizi šī pasākuma vēsturē viena no skatuvēm būs Baltijas lielākā mūzikas festivāla "Positivus Festival" skatuve, kas 31.martā atradīsies Talinas vecākā kinoteātra "Soprus" ēkā.

""Positivus" festivālam ir liels prieks būt par aizbildni vienai no Tallinas mūzikas nedēļas saktuvēm," saka festivāla organizators Ģirts Majors. "Tas ir tikai likumsakarīgi, ka reģiona lielākais festivāls un mūzikas industrijas nozīmīgākais pasākums sadarbojas. Tallinas mūzikas nedēļā vienmēr meklējam interesantus Igaunijas un Latvijas māksliniekus, ko aicināt spēlēt uz festivāla skatuvēm. Manuprāt, kaimiņvalstu fanu interese par vietējiem māksliniekiem ir ļoti svarīga mūsu mūzikas tirgus izaugsmei."

Šobrīd savu dalību Tallinas mūzikas nedēļai pieteikušas 418 grupas un mākslinieki, kas pārstāv teju visus mūzikas žanrus – sākot ar moderno klasisko mūziku līdz smagai rokmūzikai. Iepriekšējo trīs gadu laikā TMW kļuvis par starptautiski atzītu festivālu, kurā bez igauņu māksliniekiem sastopami arī mūziķi un grupas no Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Dānijas, Īslandes, Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Polijas, Čehijas, Itālijas, Austrijas, Vācijas, Nīderlandes, Anglijas, Skotijas, ASV, Kanādas, Austrālijas un Japānas.

Sadarbība starp Tallinas mūzikas nedēļu un "Positivus" festivālu sākās jau pagājušā gada jūlijā, kad Tallinas mūzikas nedēļa sadarbībā Tallinas pilsētu kā 2011. gada Eiropas kultūras galvaspilsētu piedāvāja Tallinas mūzikas nedēļas skatuvi festivālā, kur uzstājās vairākas igauņu grupas. Līdzīga sadarbība plānota arī šī gada festivālā.

Jau ziņots, ka "Positivus" festivāls šogad norisināsies no 21. un 22. jūlijā, Salacgrīvas Zvejnieku parkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!