Foto: Publicitātes foto

"Positivus" festivālā šogad uzstāsies grupas "Placebo" un "Kasabian", kā arī laikmetīgās rokmūzikas kvartets no Mančestras "Everything Everything", Londonas tumšā "andergraunda" princese Charli XCX un Bristoles triphopa pārstāvji "Lamb", portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Viņiem pievienojas arī mūsējie, kuru koncerti pašmāju mūzikas dzīvē ik reizi kļūst par notikumu – intelektuāli romantiskie "The Sound Poets" un kaleidoskopiski eklektiskais "Triānas parks".

Kā vēsta rīkotāji, iespējams, "Kasabian" un "Placebo" ir "Positivus" festivālā visgaidītākās grupas – ik gadu aptaujājot festivāla apmeklētājus par viņu muzikālajām gaidām, šie vārdi ir atskanējuši visbiežāk, lai arī par kulta grupu uzskatītie "Placebo" Rīgā viesojušies jau trīs reizes. 

"Placebo" šogad ar plašu koncertturneju atzīmē savu divdesmit gadu jubileju, turklāt, lai ļautu faniem pilnībā atsaukt atmiņā savus lielākos hitus, kopš februāra vidus nodevuši savu muzikālo arhīvu visiem mūzikas straumēšanas servisiem, to skaitā "Spotify" un "Deezer".

Savukārt gandrīz divdesmit gadus uz skatuves esošie "Kasabian" atkal jau ir pierādījuši, ka līdz ar gadiem un pieredzi uzkrājas arī kvalitāte – 2015. gadā viņus par labāko britu grupu atzinis prestižais Lielbritānijas mūzikas izdevums NME, savukārt albums "48:13" atzīts par pašu labāko; jāatzīmē, ka šī nav pirmā reize, kad "Kasabian" gūst kādu no šiem apbalvojumiem, vēsta festivāla rīkotāji.

Gana krāšņs ir arī pārējais jaunpienākušo mākslinieku saraksts. Pirmo reizi uz "Positivus" skatuves kāps "Everything Everything", savukārt duetam "Lamb" un enerģiskajai Charli XCX šī būs atgriešanās "Positivus" festivālā.

Festivāla biļetes nopērkamas www.positivusfestival.com, Biļešu Serviss kasēs un Nordea bankomātos. Trīs dienu biļete bez telts vietas maksā 65 eiro, trīs dienu biļetes ar teltsvietu cena ir 71 eiro. Pārdošanā nonākušas arī vienas dienas biļetes, kuru cena ir 35 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!