Šī gada "Positivus" festivāla sestdienas programmu papildina vēl trīs aktuāli jaunie mākslinieki: latviešu izcelsmes "Austra", "Glasser" un "King Charles", portālu "Delfi" informe festivāla organizatori "Positivus Music".

"King Charles" sestdien, 16. jūlijā uzstāsies uz festivāla galvenās – Tele2 skatuves, savukārt Austra un "Glasser" papildinās Cēsu alus skatuves programmu.

Festivālā īpaši gaidīta būs kanādiešu grupa "Austra", kuras līderes Keitijas Stelmanis dzīslās rit arī latviešu asinis. Klasisko mūziku apguvušās Keitijas operai skolotā kristāldzidrā balss apvienojumā ar tumšiem, dziļi pulsējošiem elektroniskās mūzikas ritmiem rada neparastu, hipnotizējošu un pagānisku atmosfēru, kas neizplēn vēl ilgi pēc dziesmu noklausīšanās. Šonedēļ klājā nāca mūzikas kritiķu atzinīgi novērtētais "Austra" debijas albums "Feel It Break", kas tapis kopā ar Bjorkas, "The Prodigy", Robyn un aizvadītā gada "Positivus" festivāla viesu "UNKLE" producentu Demjenu Teiloru.

"Glasser" ir amerikāņu dziesmu autores un izpildītājas Kameronas Mesirovas skatuves vārds. Viņas eksperimentālajā mūzikā daudzslāņainas elektroniskās skaņas saplūst ar dažādiem akustiskajiem instrumentiem un eņģeļa balsi. "Glasser" nereti pielīdzina "Fever Ray", Bjorkai, "Bat for Lashes" un "Florence and the Machine". Koncertuzstāšanās kopā ar tādiem māksliniekiem kā "Sigur Ros" un "The xx", apliecina ka "Glasser" kvalitāti. Šobrīd "Glasser" koncertē kopā ar "TV On The Radio".

Savukārt "King Charles" ir daļa no jaunā "britu lauku dīvainīšu" viļņa, un patīk tiem, kas jūsmo par "Noah and the Whale" un "Mumford and Sons". (Starp citu, King Charles ir koncertējis kopā ar abām minētajām apvienībām, īpaši daudz ar Mumford and Sons ). Viņa mūzikā folk lieliski sadzīvo ar up-beat psyche-rock un afrikāņu ritmiem. 

Atgādinām, ka 1. jūnijā noslēgsies ideju pieteikšana Tele2 un Positivus rīkotajam vides mākslas objektu konkursam "Katrs otrais", savukārt vēl tikai līdz 27. maijam dalībai festivālā var pieteikties Latvijas nevalstiskās organizācijas. Papildu informācija par pieteikšanos un noteikumiem festivāla mājas lapā šeit.

Jau ziņots, ka "Positivus" festivālā šogad uzstāsies tādi mākslinieki kā "James", "Editors", "Hurts", "Beach House", "OK Go", Marks Ronsons, "Royksop", "Chapel Club", "The Kissaway Trail", "Fanfarlo", "Tunng" un "Alcoholic Faith Mission".

Baltijas valstis festivālā šogad pārstāvēs "Satellites LV", "Dzelzs vilks", Gustavo, "Auļi", "Ewert And The Two Dragons", Iiris un Alina Orlova. Būtisks jaunums festivālā šogad būs vēl viena jauna – Baltijas grupu mūzikas skatuve – "Tallinn Music Week Stage".

Positivus festivāls 15. un 16. jūlijā jau piekto reizi notiks Salacgrīvā, un tas ir lielākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā. Biļetes nopērkamas "Biļešu Serviss" kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv. Biļetes festivāla divu dienu apmeklējumam maksā 33 latus; ar vietu telšu pilsētiņā – 36,50 latus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!