Foto: DELFI
Arī šogad "Positivus" festivāla laikā būs pieejama festivāla video tiešraide, kuru Latvijas, Lietuvas un Igaunijas interneta lietotājiem nodrošinās portālu tīkls "Delfi".

Mājās palikušajiem tā būs iespēja kaut daļēji "noķert festivāla sajūtu" un, iespējams, sajust vēlmi nākamgad baudīt festivālu klātienē.

Tāpat Latvijas portāls "Delfi" visu festivāla laiku piedāvās teksta tiešraidi, vēstot par visu, ka notiek festivāla teritorijā, piedāvājot plašu fotoreportāžu un interviju klāstu, kā arī turot roku uz pulsa par atsauksmēm sociālajos tīklos.

Šogad teksta tiešraidi no festivāla veidos portāla interneta žurnāla "Skats" redaktors Jānis Sildniks un portāla "Delfi" sociālo tīklu redaktors Henriks Eliass Zēgners.

Uzkrājot pieredzi gan kā alternatīvās skatuves mūziķis, gan pasākumu organizators ("Fonofest", "Fonoklubs"), Jānis Sildniks ir pieradis strādāt tur, kur citi atpūšas. Tendence publiski izteikties Sildnikam ir rezultējusies ar portāla "Alternative.lv" attīstīšanu, autora sleju žurnālā "Veto Magazine" un galu galā portāla "Delfi" apskatnieka statusu.

Savukārt dzejnieks Henriks Eliass Zēgners paralēli darbībai literatūras jomā rakstījis arī par mūziku. Tāpat viņš darbojies mūzikas jomā, tostarp grupas "Them Lemons" sastāvā, ar kuriem pagājušogad kāpis uz "Positivus" skatuves. Šogad Henriku Eliasu festivālā visvairāk interesē grupas "Daughter", "Of Montreal" un "K. Remonts".

Visu pārraidīto koncertu interneta tiešraides montāža būs tieši tāda pati, kādu apmeklētāji to redzēs pie skatuves novietotajos ekrānos - tātad "Delfi" tiešraide piedāvās kadrus, kas rada augstākās kvalitātes koncerta klātbūtnes sajūtu.

Video tiešraidi paredzēts sākt piektdien, aptuveni plkst. 16.30. Vakaros, kamēr notiks koncerti, tiks rādīta attiecīgā vakara programma, naktīs tiešraide būs izslēgta, priekšpusdienās no aptuveni 11 tiks rādīti iepriekšējo vakaru programmu spilgtākie mirkļi. Tiešraide beigsies svētdienas vakarā, izskanot festivālam.

Aicinām publiku ar sapratni izturēties pret vairāku festivāla pazīstamāko dalībnieku prasībām neļaut viņu koncertu pārraidi internetā. Daudzi pasaules līmeņa mākslinieki aizliedz interneta video tiešraides visiem festivāliem, kuros tie piedalās, un "Positivus" nav izņēmums. Tāpēc video tiešraidē neiekļausim tādus festivāla viesus kā, piemēram, "Kraftwerk" un "1975".

Savukārt teksta tiešraide Latvijas portālā "Delfi" sāksies piektdien ap 12, kad festivāla teritorija vērs vārtus apmeklētājiem, tajā vēstīsim par visu, kas notiek festivāla teritorijā, piedāvājot plašu fotoreportāžu klāstu un turot roku uz pulsa par atsauksmēm sociālajos tīklos. Vienīgi - ar pārtraukumiem vēlās nakts stundās.

Šogad tiešraidē festivālu varēs vērot arī "Positivus TV", kas jau ir pieejams "Lattelecom" klientiem. Tas piedāvā iespēju baudīt iepriekšējo festivālu labākos koncertus, sajust festivāla enerģiju koncerta tiešraidēs, kā arī vērojot Toma Grēviņa, Māras Kampernovas un Artūra Medņa speciāli TV kanālam veidotajiem raidījumiem un intervijām, svarīgāko un arī dīvaināko faktu apkopojumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!