"Prāta Vētra" ir pirmā no Baltijas valstu grupām, kas ieguvusi prestižo "MTV Europe Music Awards" balvu.
"Prāta Vētra" ieguvusi pirmo "MTV Europe Music Awards" balvu nominācijā "Best Baltic Act". Balvu "Prāta Vētras" puiši saņēma ceturtdienas vakarā MTV EMAs ceremonijā Kopenhāgenas "Bella Center". "Prāta Vētra" bija vienīgā Latvijas grupa, kas nominēta šai balvai. Uz balvu pretendēja arī divas lietuviešu grupas – "Inculto" un "Skamp", kā arī divas igauņu grupas – "Tanel Padar and The Sun" un meiteņu rokgrupa "Vanilla Ninja". Šogad balvu nominācijā "Best Baltic Act" pasniedz pirmo reizi MTV pastāvēšanas vēsturē.

"Nu, smaga gan, bet ko liegties, saņemt ir patīkami!" – nokāpjot no skatuves atzina grupas puiši, "un laikam taču nozīmīgākas balvas Eiropas šovbiznesā šobrīd nemaz nav." Pēc šova "Prāta vētra" plāno doties uz pasākuma afterparty, kur kā paši izteicās – jānokārto lietas ar Snoop Dogg. Iemesls sekojošs – Snūps beidzamajā mirklī palielināja savu pavadošo kompāniju, tādēļ "Prāta Vētrai" nācās pārvākties uz citu viesnīcu.

"Prāta Vētras" puiši balvu saņēma no "MTV Latvija" vīdžeja - Žanetes Skarules rokām. Žanete atzina, ka viņai tas bijis ļoti emocionāls mirklis. "Pirmkārt, atmosfēra Kopenhāgenā ir lieliska un pasniegt pirmo MTV "Best Baltic Act" balvu savējiem bija fantastiks pārdzīvojums," saka Žanete. Žanete arī pastāstīja, ka Kopenhāgenā daudz laika pavada kopā ar pārējo valstu vīdžejiem, gan mēģinājumos, gan gatavojot intervijas, visi ir ļoti draudzīgi un pretimnākoši, grib iepazīties un sadraudzēties.

Tikmēr popdīva Madonna nosaucama par šīgada MTV Eiropas mūzikas balvu pasniegšanas ceremonijas lielāko neveiksminieci, jo viņai nav izdevies iegūt nevienu "MTV EMA" balvu, lai arī dziedātāja uz to pretendējusi veselās trīs kategorijās.

Šīgada "MTV European Music Awards 2006" vadītājs Džastins Timberleiks ieguva gan "Labākā popmūzikas izpildītāja" titulum gan arī tika apbalvots kā "Labākais vīriešu kārtas izpildītājs", aiz sevis atstājot Kanji Vestu (kurš vakara gaitā ieguva "Labākā hip-hop mākslinieka" balvu) un Robiju Viljamu. Par labāko sieviešu kārtas mākslinieci tika nosaukta Kristina Agilera, savukārt par šī gada labāko albumu Eiropā turpmāk būs saukt grupas "Red Hot Chili Peppers" eposu 'Stadium Arcadium'. Labākās rokgrupas tituls šogad nonāca "The Killers" rokās, savukārt jaunuļi "The Kooks" izgrieza pogas "Arctic Monkeys", iegūstot "Labākās Lielbritānijas un Īrijas grupas" balvu. Citustarp pie MTV Eiropas mūzikas balvas šogad tika arī veterāni "Depeche Mode", kuri ieguva "Labākās grupas" titulu, savukārt grupa "Muse" var lepoties ar balvu "Labākajai alternatīvās mūzikas grupai".

MTV EMAs šovā šogad uzstājās arī JET, Keane, The Killers, Muse, Nelly Furtado, Outlandish, P Diddy, Rihanna un Snoop Dogg. Šova balvu pasniedzēju pienākumus pildīja Farels Viljams, Adrians Brodijs, Cassie, Mister Lordi, Moby, Sugababes, Timbaland un Tiziano Ferro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!