Foto: Publicitātes foto

Svētdienas, 1. aprīļa vakarā grupa "Prāta vētra" ar sociālā tīkla "Twitter" un mājaslapas www.pratavetra.lv starpniecību paziņojusi par jauna albuma izdošanu, kā arī Latvijas koncertturneju 2012. gada vasarā. Tāpat grupa laidusi klajā jaunu singlu "Lantern".

"Lantern" ir pirmais singls no 7. maijā gaidāmā albuma "Vēl Viena Klusā Daba". Dziesma lejuplādei pieejama šeit.

2012. gada vasarā grupa dosies Latvijas koncertturnejā, kuras ietvaros notiks seši brīvdabas koncerti - 28. jūlijā Jelgavā, 3. augustā Ventspilī, 5. augustā Saldū, 10. augustā Valmierā, 12. augustā Preiļos un noslēguma koncerts 17. augustā Rīgā "Skonto" stadionā. Biļešu tirdzniecība eKase sāksies 7. maijā līdz ar albuma iznākšanu. Biļešu cenas - sākot no 10 latiem, liecina informācija grupas mājaslapā.

Albums "Vēl Viena Klusā Daba" ierakstīts no 2011. gada septembra līdz šī gada aprīlim "Diarama Studio" Hadsonā, NY, Amerikā; "Courtyard Studio" Oksfordā, Lielbritānijā, "Ol' Ingrids place" un "Ziņģu Namā" Rīgā. Albuma dziesmu producēšanā piedalījās Deivids Fīlds, Ians Davenports, "Prāta Vētra" un Ingars Viļums, kā arī līdzproducents Stīvs Durands. Albuma dizainu veidoja Līga Kitchen.

Grupa dziesmu "Lantern" raksturo kā kaleidoskopisku skatījumu uz sevi caur producenta Deivida Fīlda binokli: "Radošās nometnes laikā Hadsonā Deividam radās ideja par to, ka katram no mums jāpaņem balta papīra laba un jāuzraksta savas sajūtas par grupu - tās vēsturi, nākotni, kā mēs katrs to redzam. Kādu citu pēcpusdienu mēs pavadījām lasot viņam savas pārdomas, no kurām Deivids atzīmēja tās, kuras likās īpašas un interesantas. Un no šādām īpašām detaļām radās dziesmas teksts."

Muzikāli dziesma ir bāzēta uz Māra Mihelsona demo ierakstu. Savukārt ''Lantern'' videoklipa veidotājs ir Kaspars Roga, kurš dziesmas ideju vizualizējis ar kadriem no grupas un viņu draugu dzīves: ''Labu dziesmu neviens klips nespēj samaitāt - man atlika vien paspilgtināt tajā jūtamās vasaras noskaņas. Šeit jāsaka paldies visiem mūsu draugiem, kuri padalījās ar saviem vasaras video! Klipā izmantots arī videomateriāls no studijām, kurās tika ierakstīts albums, un tas ļauj arī jums ar vienu aci ieskatīties kadā patiešām radoši jautrā atmosfērā tapa jaunās dziesmas.''

Kaut arī pirmais singls ir angļu valodā, albums "Vēl Viena Klusā Daba" lielākoties būs latviski.

Foto: 'Prāta vētra' koncertā 'Arēnā Rīga'

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!