Foto: Publicitātes foto

Grupa "Prāta vētra" neatmet cerības būt plašāk pamanītiem arī Rietumos, kas pašiem ir izaicinājums. Izvēlētais ceļš ir pareizs un tas pamazām dod augļus, īsi pēc debijas pasaulslavenajā Glastonberijas festivālā Lielbritānijā atzīst grupas solists Renārs Kaupers.

"Ir teritorijas, kurās vairāk vai mazāk esam jau nostiprinājušies, piemēram, Latvija, Igaunija, Krievijā ļoti labi iet. Bet lielākā daļa pasaules joprojām ir izaicinājums," secina Kaupers

Viņš uzsver, ka reizēm "ir jāpārkāpj sev pāri". "Reizēm ir jāspēlē mazmazītiņā klubiņā 15 cilvēkiem. Tu domā - vai tad es neesmu tas pats čalis, kas Mežaparkā uzstājās 40 000. Sākumā ir grūti. Reizēm domā, vai tas ir tā vērts. Bet ir sajūta, ka lietas iet kalnā. Tad saproti, ka vajag pamēģināt, vajag pārkāpt," sacīja mūziķis.

Viņš norāda, ka daudzi ir mēģinājuši un atkāpušies. "Piemēram, Vācijā ir populārs mākslinieks Herberts Gronemeijers. Latvijā viņu nezin, bet Vācijā viņš ir karalis. Vai, piemēram, Rodriguez, kas arī šogad uzstājās Glastonberijas festivālā. Viņš sešdesmitajos vai septiņdesmitajos gados Amerikā rakstīja savas dziesmas, un producenti visi kā viens prognozēja veiksmi. Bet nekas nenotika. Tajā pat laikā viņa dziesmas kļuva ļoti populāras Dienvidāfrikā. Tās kļuva par cerības, brīvības dziesmām, bet viņš pats to nezināja, turklāt izplatījās nepatiesas baumas par viņa pašnāvību," skaidro Kaupers.

Grupas ģitārists Jānis Jubalts arī norāda, ka mūzikas industrijā patlaban svarīgas ir mūzikas konferences, uz kurām ir jābrauc. "Pirmajā brīdī šķiet - priekš kam, dziesma izsitīs savu ceļu. Varbūt lielā valstī tas notiek caur "YouTube", kļūstot par superhitu kā ar "Gangam Style". Bet, ja esam soli pa solim gājuši savu ceļu pirms tam, tas jādara arī tālāk. Mainās veids, kā to var izdarīt. Patlaban tās ir konferences, festivāli, tikšanās," stāsta Jubalts.

Kā pastāstīja grupas dalībnieki, piemēram, mūzikas konferencē Singapūrā saņemts uzaicinājums dalībai festivālā Indijā novembrī.

Kaupers arī norāda, ka koncertos Lielbritānijā un citviet pēdējā laikā grupa izpilda dziesmas pārsvarā angļu valodā, mēģinot uzrunāt vairāk ārzemniekus un cenšoties piesaitīt plašāku fanu bāzi. "Vēl viena lieta ir tāda - atbrauc uz Londonu spēlēt klubiņā, kur 95% ir latvieši, bet tie 5% [briti], kurus varētu piesaistīt, paliek mazliet bārenīšu lomā, jo saproti, ka nevari nedziedāt latviski," atzīst dziedātājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!