Foto: Publicitātes foto
Tuvojoties "Prāta vētras" šīs vasaras koncertam Liepājā 20. jūlijā, grupa sociālajā kampaņā "A Planēta" aicina pievērst uzmanību vides aizsardzības jautājumiem, lai ikdienas darbībās mazinātu ekoloģiskās pēdas nospiedumu. Sociālajā kampaņā koncerta apmeklētāji un sabiedrība kopumā ir aicināta savās ikdienas gaitās un aktivitātēs atrast veidus, kā tērēt mazāk dabas resursus, tādējādi ar darbiem, nevis tikai vārdiem "atgriezties" pilnvērtīgā dzīvē uz vienīgās planētas jeb "A Planētas", jo "B Planētas" mums nav, portālu "Delfi" informē apvienības menedžmenta pārstāvji.

Aizvadītajā gadā "Prāta vētra" jau pievērsās vides aizsardzības jautājumiem, jo "Skārdu bungu tūre" bija pirmā videi draudzīgā koncerttūre Latvijā un visā Baltijā. Turpinot labo tradīciju, arī šovasar koncerta nodrošināšanā tiks izmantoti ekoloģiski, videi draudzīgi un ilgtspējīgi risinājumi, lai aicinātu sabiedrību pievērst lielāku uzmanību mūsu ietekmei uz vidi, jo tā veido sabiedrību, ietekmē dzīvošanu, pārvietošanos un citas dienišķās darbības un vajadzības.

"Šogad ar Liepājas koncertu mēs gribam paveikt tikpat daudz, cik pagājušajā gadā ar visu tūri – neprintēt biļetes, bet uzrādīt tās tālruņos, darbināt ģeneratorus ar 100% atjaunojamo dīzeļdegvielu, nelietot plastmasas salmiņus, šķirot atkritumus, kā arī mudināt koncerta apmeklētājus uz koncertu doties ar sabiedrisko transportu vai savu divriteni. Lai mums izdodas!" stāsta Māris Mihelsons, "Prāta vētras" taustiņinstrumentālists.

Kampaņas "A Planēta" ietvaros sabiedrībā zināmi cilvēki sociālajos medijos dalīsies savā pieredzē (izmantojot #Aplaneta) un sniegs ieteikumus, kā ikdienā var rūpēties par apkārtējo vidi.

Tikmēr "Prāta vētra" sadarbībā ar Liepājas pilsētu koncerta apmeklētājiem nodrošinās iespēju šķirot atkritumus – tādējādi izmantotās plastmasas glāzes varēs tikt nodotas otrreizējai pārstrādei, bet sadarbībā ar A/S "Pasažieru vilciens" koncerta apmeklētājiem ir iespēja Rīgas uz Liepāju un atpakaļ doties ar vilcienu.

Savukārt "Prāta vētras" ilggadējais sadarbības partneris A/S "Ergo" parūpēsies par to, lai velosipēdu īpašniekiem nodrošinātu ērtu un drošu velosipēdu novietošanu tiešā stadiona "Daugava" tuvumā. Savukārt "Prāta vētras" koncertu biļešu izplatītājs SIA "eKase" aicina netērēt papīru un koncerta biļetes neprintēt, bet gan pie ieejas uzrādīt tās viedtālruņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!