Foto: F64
Grupas "Prāta vētra" tūres "Vēl viena klusā daba" atklāšanas koncertu aizvadītajā naktī Jelgavā apmeklējuši ap 10 000 klausītāju, pēc koncerta informēja grupas menedžere Aija Auškāpa.

Grupas koncertā pārsvarā tika izpildītas dziesmas no pavasarī klajā laistā albuma "Vēl viena klusā daba", taču netrūka skaņdarbu arī no iepriekšējiem albumiem, daļu no kuriem grupa izpildīja jaunos aranžējumos.

Dažas vecās dziesmas bija pārtapušas tehno deju stilā un savirknētas popūrijā, kura gaitā grupa uzstājas kosmonautiem līdzīgos tērpos, kuros mirgoja iestrādātas gaismas diodes.

Šī priekšnesuma laikā uz skatuves improvizēja dejotāji baltos kombinezonos. Šajā lomā iejusties ir iespējams katram, kurš ir iegādājies biļetes uz kādu no koncertiem, savu pieteikumu sūtot uz e-pastu "info@brainstorm.lv". Šo šova daļu grupa nosaukusi par "Balto sensāciju" ("White Sensation"). Kā preses konferencē pēc Jelgavas koncerta atzina grupas dalībnieki, šī koncerta daļa ar veco dziesmu tehno versijām esot solista Renāra Kaupera ideja, bet lielākoties koncerta šovu un programmas veidošanā darbojies bundzinieks un šā koncerta režisors Kaspars Roga.

Koncertā pavadošos vokālus dzied vokālā grupa "Limonāde" (Iluta Valtere-Grauda, Ieva Katkovska, Kristīne Tkačuka), kas ar "Prāta vētru" sadarbojusies jau iepriekš. Kā iepriekš nepieteikti viessolisti koncertā piedalījās Evija Smagare jaunā albuma dziesmā "Nākamā nodaļa" un Gustavo dziesmā "Tur kaut kam ir jābūt".

Savukārt dziesma "Īssavienojums" koncertā teju pirmo reizi izpildīta pilnā versijā, jo, kā publikai skaidroja Kaupers, savulaik tai "pazudis" trešais pants, kuru grupa atkal nolēmusi iekļaut dziesmā, jo tas to bagātinot.

Turnejas sponsora "Swedbank" klienti Zemgalē par grupas labāko dziesmu izvēlējušies "Spogulīt, spogulīt", kuru Jelgavas koncertā izpildīja ģitārists Jānis Jubalts kopā ar publiku.

Preses konferencē pēc koncerta Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (ZZS) grupai "Prāta vētra" uzdāvināja Jelgavas pilsētas karogu, par ko mūziķi atzina, ka tāda viņiem pietrūcis. "Domāju, grupa zina, ka mājinieki nebūs saldo dziesmu dziedātāji un vērtēs visu, kā ir, un varbūt tāpēc "Prāta vētra" nolēma sākt ar Jelgavu, taču, kā mēs pārliecinājāmies koncertā, jelgavnieki to tiešām labi novērtēja," sacīja Rāviņš.

Koncertā starp tā daļām kā pārsteigums publikai tika demonstrēts videoklips, kurā grupa it kā dodas kosmosā un kosmosa kuģī, atrodoties bezsvara stāvoklī, dzied dziesmu "Lidmašīnas". Patiesībā klips filmēts lidmašīnas kabīnē "airBaltic" treniņu centrā, bet bezsvara stāvokli grupai esot izdevies veiksmīgi notēlot, neizmantojot nekādus Holivudas specefektus, preses konferencē pastāstīja Roga.

Pēc atkārtotām ovācijām pēc koncerta noslēguma jelgavniekiem izdevās izsaukt grupu uz vēl dažām dziesmām, kuras "Prāta vētra" izvēlējās no jaunā albuma.

Pirms "Prāta vētras" uzstājās grupa "The Sound Poets", bieži izpelnoties ovācijas.

Kā ziņots, "Prāta vētras" koncerttūres laikā plānoti kopumā seši brīvdabas koncerti. Grupas nākamais koncerts notiks 3.augustā Ventspilī, 5.augustā - Saldū, 10.augustā - Valmierā, 12.augustā - Preiļos, bet Latvijas koncerttūres noslēguma koncerts paredzēts 17.augustā Rīgā, "Skonto" stadionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!