Foto: Publicitātes foto

Nākampiektdien, 26.septembrī, Preses namā noritēs "Urban Soulz" elektroniskās mūzikas festivāls, kas savā programmā pulcēs prāvu skaitu mūziķu no Baltijas valstīm un Krievijas. Festivāla hedlaineru pulkam pievienojas dub techno mūzikas producents, dīdžejs un mūzikas izdevniecības kurators Grad_U no Lietuvas.

Jau ziņots, ka ekskluzīvās Preses nama telpas vairāk kā 1000 m2 platībā kļūs par mājvietu "Urban Soulz" elektroniskās mūzikas festivālam, kuru pārņems ārzemju un pašmāju mūzikas producenti, auto un grafiti šovi, kā arī iespaidīgas vizualizācijas.

Grad_U jeb Aleksandrs Martinkevičs no Viļņas savas gaitas elektroniskās mūzikas laukā sācis 1997.gadā 13 gadu vecumā. Sākotnēji Aleksandrs kļuva par dīdžeju, atskaņojot dažādu stilu mūziku pasākumos un festivālos Lietuvā, taču ar dīdžejošanu drīz vien kļuva par maz.

2001.gadā Aleksandrs sāka pievērsties ierakstu producēšanai, eksperimentējot ar dažādām skaņām basmūzikas skaņu ietvarā. Pašlaik Aleksandrs jeb Grad_U aktīvi izdod ierakstus un kūrē paša dibinātās mūzikas ierakstu izdevniecības - "Redscale" un "Greyscale".

Jau izziņotais hedlaineris Command Strange jeb Aleksejs Fuifanovs ir viens no Eiropas atpazīstamākajiem vārdiem drum'n'bass skatuvē. 22 gadus vecais producents līdz šim ir izdevis vairāk nekā 100 ierakstus un 35 vinila plates. Savas drum'n'bass producenta karjeras gaitā 

Aleksejs guvis atbalstu no tādiem elektroniskās mūzikas smagsvariem kā LTJ Bukem, Marky, Goldie, Bryan G, JJ Frost u.c., kas palīdzējuši Command Strange ierakstiem regulāri nokļūt arī BBC Radio 1 rotācijā. 

Uz skatuves līdzās Grad_U un Command Strange divās mūzikas zālēs uzstāsies ārzemju producenti - Siprut (Krievija), NoStress (Igaunija), Pushyni (Lietuva), kā arī pašmāju mūziķi - Xeno & Devine, Slovar, Other Spectrum, Kenji, Dispoze, Juritah, Trashy Kid, Kosmetique, Cute un citi.

Mūziķu uzstāšanos papildinās projekciju meistars Ludski ar īpašām mapping vizualizācijām. Festivāla saldajā ēdienā - ekskluzīvs "Stance.lv" autošovs un neprognozēti trakas aktivitātes no grafiti mākslinieka Kiwie izstādes "Street noise" ietvaros, iesaistot arī festivāla viesus. 

Festivāla sajūtām - video reportāža no pagājušā gada pasākuma "Intelligent Manners" "Totaldobžē":

Festivāls noritēs "Totaldobže" mākslas centra pagaidu mītnē Preses namā, Balasta Dambī 3 (ieeja no Kr. Valdemāra ielas puses, iepretī T/C Olimpija).

Biļetes iespējams iegādāties pie ieejas pasākumā. Biļetes ar atlaidi iespējams iegūt, piesakoties pasākuma "Facebook" lapā un urbansoulz@inbox.lv e-pasta viesu sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!