Foto: Kristaps Kalns

Otrdien, 12. janvārī 80 gadu jubileju nosvinēja pazīstamais latviešu komponists un pianists Raimonds Pauls. Dzimšanas dienas svinības notika Latvijas Nacionālajā teātrī, kur izskanēja vērienīgs koncerts ar paša jubilāra, „Sinfonietta Rīga”, Latvijas Radio bigbenda un Latvijas Nacionālā teātra aktieru piedalīšanos.

Koncertā klāt bija arī valsts augstākas amatpersonas. Raimondu Paulu jubilejā sveica arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Jūsu mūžs, radošā dzīve ir apbrīnas vērta un iedvesmojoša, gluži kā jūsu mūzika, jo jūs esat mūzikas un melodiju meistars - no akadēmiski nopietnas līdz džezam, no latviešiem tik tīkamām šlāgera melodijām līdz teātra un kino mūzikai. Jūs visu savu dzīvi esat veltījis mūzikai, jūs esat ziedojis savu dzīvi Latvijai. Visu mūsu vārdā vēlos teikt lielu paldies un sveikt lielajā jubilejā," apsveikuma uzrunā teica prezidents. Viņš Raimondam Paulam pasniedza Valsts prezidenta cildinājuma rakstu par lielo ieguldījumu un tautai ziedoto talantu. Savukārt ziedus Raimonds Vejonis pasniedza Maestro kundzei Lanai - sievietei, kura vienmēr bijusi blakus un sniegusi atbalstu.

Jau ziņots, ka Raimonds Pauls 80. dzimšanas dienu svinēja uz Latvijas Nacionālā teātra skatuves. Īpašo koncertu veidoja režisors Edmunds Freibergs, scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece Kristīne Abika, horeogrāfs Alberts Kivlenieks, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš. Koncerta producente Ilona Matvejeva.

Koncertā piedalījās aktieri Marija Bērziņa, Dita Lūriņa, Ainārs Ančevskis, Ģirts Liuzniks, Madara Botmane, Sanita Pušpure, Kaspars Aniņš, Ivars Kļavinskis, Agnese Cīrule, Evija Skulte, Raimonds Celms, Mārcis Maņjakovs, Zane Dombrovska, Mārtiņš Egliens, Egils Melbardis, Gundars Grasbergs, Voldemārs Šoriņš, kā arī "Sinfonietta Rīga" un Latvijas Radio bigbends.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!