Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 16. jūnijā, "Flagey" koncertzālē Briselē notiks Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē noslēguma koncerts. Tajā uzstāsies Latvijas Radio bigbends un solisti – maestro Raimonds Pauls un dziedātāja Kristīne Prauliņa, vēsta koncerta organizatori.

Vakara koncerta programmā "Flagey" 4. studijā iekļauti jauni aranžējumi latviešu klasiķu (tajā skaitā Emīla Dārziņa un Jāņa Ivanova) skaņdarbiem, kā arī austrāliešu džeza virtuoza Džeimsa Morisona (James Morrison) aranžētās latviešu tautasdziesmas no projekta "Mare Balticum" Latvijas Radio bigbenda izpildījumā, stāsta koncerta pārstāvji. Soliste Kristīne Prauliņa koncertā izpildīs skaņdarbus no koncertprogrammas "Jaunās latviešu džeza dziesmas", kuras tieši viņai komponējis maestro Raimonds Pauls.

Godinot maestro Raimonda Paula un gruzīnu komponista Gijas Kančeli vairāk nekā pusgadsimtu ilgo draudzību, koncertā būs dzirdami arī skaņdarbi no albuma "R.Pauls plays G.Kancheli". Meistara kino un teātra mūziku, kā muzikālās tēmas no lugas "Divpadsmitā nakts" un populārās kino filmas "Mimino", Latvijas Radio bigbenda skanējumam aranžējis tā muzikālais vadītājs Kārlis Vanags. Pirmatskaņojumu piedzīvos arī Latvijas Radio bigbenda oriģinālskaņdarbs - nule kā sakomponētā "Latviešu džeza svīta".

Maestro Raimonda Paula viesošanās Rietumeiropā jau ir raisījusi plašu interesi medijos un mūzikas ekspertos, stāsta koncerta rīkotāji. "Flagey" koncertzāles vadītājs Žils Ledure (Gilles Ledure) norāda, ka viņu ļoti ieinteresējis maestro atšķirīgais un atpazīstamais klavierspēles stils jeb tā sauktais "piesitiens".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!