Foto: Publicitātes foto
Latviešu producents MT$ laiž klajā debijas albumu "Homemade", kurā apvienotas deviņas elektronikas un lo-fi hiphopa noskaņās ieturētas kompozīcijas. Kā raksta pats mūziķis, albumu līdzās ierastajiem digitālajiem formātiem, var iegādāties arī pavisam neierastā taustāmā veidā – kā trīs dažādas asās mērcītes.

Mūziķis, kas sevi pieteica šī gada oktobrī ar singlu "Venera", nupat laidis klajā pilnmetrāžas albumu "Homemade". Tas ietver deviņus atmosfēriski ritmiskus skaņdarbus, kuri lielākoties ir instrumentāli - mūziķis ir apvienojis dažādus semplus un papildinājis tos ar ģitāru, basu un sintezatoriem, radot unikālu sajaukumu "dzīvajām" un "mākslīgajām" skaņām.

MT$ par albumu saka šādi: "Kopš darbojos ar mūziku, esmu centies apošņāt dažādus mūzikas stilus, un man ir bijis grūti iekļauties tikai viena žanra rāmjos. Strādājot pie šī ieraksta, es centos šo īpašību pārvērst par trumpi. Veidojot mūziku, izmantoju semplus tandēmā ar "dzīvajiem" instrumentiem, un domāju, ka rezultātā izdevusies, manuprāt, interesanta un savdabīga rakstura mūzika."

Foto: Publicitātes foto

Albumu "Homemamde" mūziķis piedāvā iegādāties arī pavisam neierastā taustāmā formā – aso mērcīšu izskatā. Ierobežotā daudzumā pieejamas trīs dažādu garšu mērcītes ar unikālu albuma lejupielādes kodu – tās iespējams iegādāties mūziķa "Bandcamp" profilā.

"Tā kā albums ir pilnībā tapis manās mājās un laukos, šķita, ka ideja par pašbrūvētām mērcītēm labi sasaucas ar paša albuma ideju. Man pirmais albums ir pamatīgs notikums, un gribēju to nodot klausītājiem tā, lai arī tiem tas ir kas īpašs. Galu galā, kas gan var būt vēl īpašāks par paša veidoto," stāsta MT$.

Albuma, tostarp etiķešu vizuālā noformējuma autors ir Didzis Upens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!