Foto: DELFI
Noslēgumam tuvojas starptautiskais jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis" un spriežot pēc līdzšinējiem rezultātiem prognozes par galveno pretendenti uzvarai uzskata ukrainieti Tatjanu Širko, kura šobrīd par vienu punktu apsteidz otrās vietas īpašnieku – igauni Uku Suvisti, portālu "Delfi" informē bukmeikeru kantoris "Optibet".

Foto galerija

Iespēja, ka uzvarēs Širko, ir 35%, bet Suviste – 27%. Diemžēl Latvijas pārstāvjiem PeR un Lady's Sweet pēc konkursa otrās uzstāšanās iespēja uzvarēt ir ļoti minimāla – 0,5%.

Ar spēcīgu vokālu konkursā izcēlušās Sona Šahgeldjana (Armēnija) un Hila Ben Dāvida (Izraēla), kuras arī saglabā cerības uzvarēt konkursā. Iespēja, ka uzvarēs kāda no šīm dalībniecēm, ir 15%. Savukārt pēdējā no konkursa dalībniecēm, kas, pēc "Optibett" ekspertu domām, saglabā reālas iespējas uzvarēt konkursā, ir grupa Litesound no Baltkrievijas. Tās iespēja uzvarēt ir 6%.

Latvijas pārstāvji konkursā – "PeR" un "Lady's Sweet" – savus priekšnesumus izpilda kvalitatīvi un ar katru uznācienu uz skatuves izskatās arvien pārliecinošāk, taču viņu izredzes uzvarēt konkursā ir ļoti mazas. "PeR" šobrīd atrodas septītajā, bet "Lady's Sweet" astotajā vietā, tomēr abām grupām vēl ir iespējas savu vietu uzlabot sestdienas koncertā.

Arī citi konkursa dalībnieki demonstrē pietiekami labu un vokāli stabilu sniegumu, taču to skanējums nav tik spilgts un neparasts, lai īpaši izceltos un iepatiktos žūrijas pārstāvjiem.

Kā uzskata eksperti, 31. jūlija koncertā konkursa dalībnieki izpildīs speciāli šim konkursam rakstītu dziesmu, kas var sagādāt negaidītus pārsteigumus un ieviest zināmas korekcijas konkursa kopvērtējuma tabulā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!