Foto: AFP/Scanpix

Glastonberijas festivāla rīkotāji apstiprinājuši, ka šī gada pasākumā ar runām uzstāsies krievu pankgrupas "Pussy Riot" dalībnieces Marija Aļohina un Nadežda Tolokoņņikova.

Aktīvistes uzstāsies piektdien, 26.jūnijā, un sestdien, 27.jūnijā.

"Pussy Riot" piedalīšanās tika izziņota pēc oficiālā mūziķu saraksta izlaišanas. Vēl sarakstam pievienots amerikāņu dziedātājs Bērts Bakaraks, grupas "The Proclaimers" un "The Cribs", kā arī britu dziedātājs un ģitārists Vilko Džonsons.

"Ar prieku paziņoju, ka Nadja un Maša no "Pussy Riot" runās uz "Left Field" skatuves Glastonberijas festivālā piektdien plkst.13.30," tvītoja mūziķis un aktīvists Billijs Brags, kurš atbildīgs par "Left Field" skatuvi.

Kā jau ziņots, šogad Glastonberijas festivāla galvenie mākslinieki būs grupas "The Who" un "Foo Fighters", kā arī amerikāņu reperis Kanje Vests.

Vēl uzstāsies tādi mūziķi kā "The Chemical Brothers", Laionels Ričijs, "Alt-J", Petija Smita, "Motorhead", "Belle&Sebastian", "Death Cab for Cutie", "The Vaccines", "Super Furry Animals", "Clean Bandit" un "Enter Shikari".

Festivāla apmeklētāji varēs vērot arī "deadmau5", "Suede", Marka Ronsona, Mērijas Blaidžas, "Alabama Shakes", "FKA Twigs", Azīlijas Benksas, Jamie XX, "La Roux", Džona Hopkinsa un "Rudimental" uzstāšanās.

Glastonberijas festivāls norisināsies Somersetā no 24. līdz 28.jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!