Foto: AFI

Ceturtdien, 24.oktobrī, "Radio SWH" veidoja īpašu raidījumu pirms divām dienām pēkšņi aizsaulē aizgājušā Aivara Brīzes piemiņai. Portāls "Delfi" saviem lasītājiem to piedāvā noskatīties videoformātā.

Raidījumā radio personības Andris Freidenfelds un Normunds Rutulis kopā ar bijušajiem "Līviem" – Ainaru Virgu, Guntaru Mucenieku, Vilni Krieviņu kā arī Fēliksu Ķiģeli, Guntaru Raču, Elitu Milgrāvi, Zigmaru Liepiņu, Igo un citiem Aivara draugiem un paziņām atcerējās dziedātāju, komponistu, vienu no "Līviem" un vienkārši enerģisku un simpātisku personību.

Raidījuma videoierakstā iespējams noklausīties arī Aivara Brīzes iedziedātas dziesmas no "Neptūna" un "Līvu" pirmsākumiem, kas nav pieejamas ierakstos un reti tikušas atskaņotas ēterā.

Raidījuma 1. daļa:


Raidījuma 2. daļa:



Brīze dzimis 1961. gada 25. decembrī Liepājā. Kopš mūziķa karjeras sākuma 1979. gadā viņš dziedājis vairākās latviešu rokgrupās, piemēram, "Neptūns" un "Leģions", kā arī bijis viens no leģendārās grupas "Līvi" dalībniekiem. Viņš garās karjeras laikā ir gan spēlējis ģitāru, gan taustiņinstrumentus, gan bijis grupas vokālists.

Pēdējos gados paralēli dažādām muzikālajām aktivitātēm Aivars Brīze strādāja Jūrmalā sociālās integrācijas centrā, mācot cilvēkiem ar īpašām vajadzībām sapratni par mūziku un dziedāšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!