Foto: AFP/Scanpix

Britu grupa "Radiohead" šovasar, pēc ilgāka pārtraukuma, uzsāks darbu pie jauna ieraksta, intervijā BBC 6 Music pastāstīja grupas basģitārists Kolins Grīnvuds.

"Mēs vēl mazliet nogaidīsim, kamēr visi tiekam galā ar citiem saviem darviem un šī gada vasaras izskaņā dosimies studijā," stāsta Grīnvuds.

Grupa "Radiohead" dibināta 1985. gadā Oksfordšīrā, Anglijā. Pasaules slavu grupai atnesa tās trešais albums "OK Computer" (1997), kas tiek uzskatīts par vienu no nozīmīgākajiem 1990. gadu mūzikas ierakstiem. Šis un arī pirms tam izdotie albumi "Pablo Honey" un "Bends" nodrošinājuši "Radiohead" 90. gadu kulta grupas statusu. Līdz ar 2000. gada albumu "Kid A" "Radiohead" skanējums kļuva eksperimentālāks un elektroniskāks. Savukārt 2007. gadā "Radiohead" spēra revolucionāru soli, uz visiem laikiem mainot mūzikas industriju. Grupa savu tobrīd aktuālo albumu "In Rainbows" publicēja internetā, ļaujot katram pircējam pašam noteikt cenu par tā lejuplādi.

Līdz šim jaunākais "Radiohead" albums "The King of Limbs" ir pēc skaita astotais grupas diskogrāfijā. Tas tika izdots 2011. gadā un kopš tā iznākšanas "Radiohead" dalībnieki jauna albuma izdošanu netika plānojuši, vien uzstājušies kopīgos koncertos.

"Radiohead" līderis Toms Jorks nu jau pāris gadus ir aizņemts ar savu blakusprojektu "Atoms for Peace", kur darbojas kopā ar pastāvīgo "Radiohead" producentu Naidželu Godridžu un RHCP basģitāristu Flea. Projekts drīzumā plāno laist klājā savu debijas albumu "Amok".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!