Foto: Publicitātes foto
Sešos svētdienu vakaros, sākot no 20. aprīļa LTV1 savu talantu pierādīs topošie mūziķi – vijolniece Sabīne Sergejeva, tubas mūziķis Kaspars Šmits, soprāns Marlēna Keine, čellists Marks Viļenskis, pianisti Katrīna Gupalo un Dainis Tenis, kā arī sitaminstrumentālisti Elvijs Endelis un Mikus Bāliņš.

Līdz šova sākumam portāls "Delfi" katru darbadienu piedāvās ieskatu viena šova dalībnieka biogrāfijā, pasaules redzējumā un atklāsmēs par un ap mūziku. Šoreiz - dziedātāja Marlēna Keine.

23 gadus vecā dziedātāja Marlēna Keine (soprāns) ar mūziku bijusi saistīta kopš sevi atceras - mazotnē dziedājusi ģimenes viesībās radiniekiem, piedalījusies jauno vokālistu konkursā "Cālis" un jau piecu gadu vecumā iestājusies mūzikas skolā. Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas absolvente šobrīd mācās Igaunijas Mūzikas un Teātra akadēmijas vokālās katedras bakalaura 3. kursā.

Viņas izvirzītie mērķi ir augsti - dziedātpasaules vadošajos operteātros Ņujorkas Metropolitēna operā, Londonas Karaliskajā operā Koventgārdenā, Vīnes Valsts operā, Sidnejas operā, sadarboties ar izciliem diriģentiem un mūziķiem. Un pirmie soļi uz tiem jau sperti: "Nezinu, vai to var nosaukt par "zvaigžņu stundu",bet man bija tā laime pirmo reizi uzstāties Tallinas Nacionālajā operā Karolīnas lomā D.Čimarozas operā "Slepenās laulības", kas man lika saprast, kā ir dziedāt uz operas skatuves. Esmu ļoti pateicīga Latvijas Nacionālajai operai par iespēju debitēt V.A. Mocarta operā "Figaro kāzas" ar Barbarīnas lomu,kas man bija ļoti liels un īpašs notikums. Kā arī gūt brīnišķīgu pieredzi operetes žanrā N. Dostāla izrādē "Klīvija", atveidojot Violas lomu".

Attiecības ar mūziku dziļi nostiprinājušās arī Marlēnas personīgajā dzīvē: "Mūsu ģimene pārcieta lielu nelaimes gadījumu un pašlaik visu savu brīvo laiku veltu, palīdzot savam tētim ar mūzikas terapiju. Man tā ir pilnīgi jauna nozare un tā pierāda, ka mūzikai ir dziedinošs spēks. Mocarta, Bēthovena,Haidna, Vivaldi un citu komponistu skaņdarbi pierāda,ka mūzika palīdz un stimulē valodas attīsību, komunikācijas spējas un atklāj sevī vēl neizzināto, nedzirdēto un ļauj izlaist brīvībā emocijas un dvēseles spēku."

Kāpēc pieteicieskonkursam "Radīti mūzikai"?

Katrs konkurss ir iespēja parādīt sevi. Tev ir dotas 5-10 minūtes, lai parādītu savu talantu un ieguldīto darbu, kuram esi veltījis neskaitāmas stundas, dienas un gadus. Tā ir jauna iespēja.Katrs konkurss motivē strādāt un sasniegt pēc iespējas labākus rezultātus. Konkursos tu apzinies sevi un novērtē citus dalībniekus.

Lūdzu, pastāsti dažos vārdos - ko tev nozīmē mūzika?

Lai cik sarežģīta un vienkārša būtu mūzika, cilvēki to rada un klausās tāpēc, ka to mīl. Paužot savas jūtas pret "brīnumaino mākslu", Šūbertstās izteica vienā no savām vienkāršajām dziesmām "Mūzikai", kas ir pārpilna mīlestības un pateicības. Un Bēthovens par savu "Svinīgo mesu" rakstīja: "No sirds tā nāca, un uz sirdi lai iet." Tāda ir mūzikas patiesā būtība man.

Kādas ir klasiskās mūzikas priekšrocības, salīdzinot ar citiem mūzikas žanriem?

Klasiskā mūzika ir debešķīgi skaista. Tā iedvesmo un tai piemīt dziedinošs spēks. Tas ir mirklis, kas notiek te un tagad,tu esi mūzikas pasaulē.Klasiskā mūzika apvieno sevī skaņu pasauli, kas mijas ar bezgalīgi smalko niansētību un patieso jūtu dziļumu. Tā var likties nesaprotama un sarežģīta līdz brīdim, kad tu atver tai pretī savu dvēseli, ļaujoties mūzikas valdzinājumam.

Kāds varētu būt tavs sapņu ceļojums?

Vienmēr esmu sapņojusi aizbraukt uz Austrāliju, Jaunzēlandi,Ķīnu, Japānu, Āfriku. Kaut kur ļoti,ļoti tālu.

Kura vieta pilsētā vai dabā patīk visvairāk?

Ir tāda dziesma Raimonda Paula dziesma "Pie jūras dzīve mana", jūra man dod iekšēju mieru.

Par ko visbiežāk sapņo?

Kā jebkura sieviete es sapņoju par veiksmīgu karjeru un skaistu, laimīgu ģimeni.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!