Foto: Beate Olekhte
Studija "Kultfilma" laidusi klajā mūzikas albumu, kurā iekļautas desmit LTV1 raidījumā "Ieklausies Dvēseļu putenī!" iepazītās strēlnieku dziesmas.

Kā iepriekš ziņots, tās aranžējis mūziķis Reinis Sējāns, bet iedziedājuši tādi Latvijas mūziķi un grupas kā Jānis Aišpurs, Goran Gora, Intars Busulis, Linda Leen, Māris Mihelsons, "Cosmos", "Carnival Youth", "Tautumeitas", "Instrumenti" un "Musiqq".

Filmas "Dvēseļu putenis" veidotāji, strādājot pie filmas, veikuši apjomīgu vēstures izpēti par Pirmo pasaules karu, kas apliecina, ka arī strēlnieku dziesmas ir nozīmīga tā laikmeta sastāvdaļa. Pirmā pasaules kara laikā strēlnieku dziesmām bija nozīmīga loma karavīru un visas tautas nacionālās pašapziņas uzturēšanā un vairošanā.

Līdz ar filmas ''Dvēseļu putenis" nonākšanu pie skatītājiem tās veidotāji vēlējušies īpaši izcelt gan tajā dzirdamās, gan arī citas strēlnieku dziesmas, tās atkal ceļot godā un atgādinot, cik liels spēks glabājas šajās dziesmās. Pēc filmas režisora Dzintara Dreiberga un mūziķa Māra Mihelsona iniciatīvas tapa raidījums "Ieklausies Dvēseļu putenī!", kas ļāva ne vien izgaismot kultūrvēsturisko strēlnieku dziesmu mantojumu, bet arī sniedza skaidrojumu – par ko tās vēsta un kāda ir to nozīme. Turpinot šo strēlnieku dziesmu atdzimšanas posmu, nu tās pieejamas arī albumā.

Mūzikas albums pieejams mūzikas veikalos, kā arī klausāms mūzikas straumēšanas vietnē "Spotify".

Atgādinām, ka filma "Dvēseļu putenis" ir skatāma kinoteātros lielākajās Latvijas pilsētās, kā arī novadu kultūras un tautas namos. Filmu veidojuši kino profesionāļi no Latvijas un citām valstīm: režisors un producents Dzintars Dreibergs, producente Inga Praņevska, galvenais operators Valdis Celmiņš, Rīgā dzimušais scenārists, Ņujorkas Universitātes profesors Boriss Frumins, komponiste, prestižās "Emmy" balvas laureāte Lolita Ritmanis, "Casting Bridge" aktieru atlases režisore Gunita Groša, galvenais mākslinieks Juris Žukovskis, galvenā kostīmu māksliniece Sandra Sila, galvenā grima māksliniece Dzintra Bijubena, studija "Kultfilma" un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!