Foto: Publicitātes foto
Raimonda Paula mūzikas lielkoncerta rīkotāji daļu no pasākuma ienākumiem ziedos Ukrainas bērnu atbalstam, preses konferencē pavēstīja organizatori.

Jau ziņots, ka 10. septembrī Daugavas stadionu pieskandinās nebijuša mēroga Latvijas mūzikas lielkoncerts, kurā Raimonda Paula mūzika uz grandiozas skatuves vienos teju 100 māksliniekus – Liepājas Simfonisko orķestri un Latvijā iemīļotākos māksliniekus, kas izpildīs īpaši šim koncertam radītas Maestro skaņdarbu aranžijas.

Koncerta organizatori SIA "Reku" sadarbībā ar Ziedot.lv apņēmušies daļu no koncerta ieņēmumiem novirzīt atbalstam Ukrainas bērniem, kas šoruden uzsāks skolas gaitas Latvijas skolās.

Visu vasaru iedzīvotājiem būs iespēja iegādāties biļetes uz koncertu, kur daļu no biļešu ieņēmumiem koncerta organizatori novirzīs tam, lai kara šausmas izjutušie Ukrainas bērni saņemtu psiholoģisko un sociālo palīdzību, iejustos Latvijas sabiedrībā un saņemtu to atbalstu, kas visvairāk nepieciešams. Iegādāties biļetes uz koncertu un veikt ziedojumu, atbalstot iniciatīvu, iespējams šeit.

"Ziedot.lv ikdienā satiek ukraiņu mammas ar bērniem, un mēs zinām, ka līdzcilvēku palīdzība ir ļoti nepieciešama. Sākt dzīvi svešā vidē, bez draugiem, radiem un ierastajām lietām ir liels izaicinājums. Tāpēc augsti novērtējam koncerta organizatoru iniciatīvu un aicinām nepalaist garām izcilu koncertu, kas sniegs gan muzikālu baudījumu, gan praktisku palīdzību ukraiņu kara bēgļiem," stāsta Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.

"Esam priecīgi, ka kopā ar Ziedot.lv varam īstenot šo labdarības iniciatīvu, jo vēlamies paust savu atbalstu Ukrainas tautai, kas šobrīd piedzīvo grūtus laikus. Tādēļ ceram uz iedzīvotāju atsaucību un atbalstu, lai kopā varam kaut nedaudz padarīt gaišāku ikdienu tām ukraiņu ģimenēm, kurās skolēni uzsāks skolas gaitas Latvijas skolās. Apzināmies, ka iejušanās jaunā vidē var būt ļoti satraucoša un sagādāt daudz pārdzīvojumus, īpaši tad, ja jāiejūtas pavisam jaunā vidē un kultūrā. Tādēļ vēlamies aicināt sabiedrību apmeklēt koncertu un baudīt mūziku, tajā pašā laikā izdarot labu darbu, " stāsta koncerta organizatoru pārstāve Liena Dāvida.

Viens no lielkoncerta radošās komandas pārstāvjiem ir Arstarulsmirus ir lielkoncerta mūzikas producents un radošais direktors. Viņš kopā ar aranžētājiem Jāni Ivuškānu un Romānu Faļkenšteinu, izmantojot mūsdienīgus aranžijas paņēmienus, piešķirs Raimonda Paula skaņdarbiem jaunu skanējumu, saglabājot to unikālo un vienreizīgo Maestro radīto melodiju un skaņdarbu esenci. Lielkoncerta veidotāji sola īpašus pārsteigumus ar līdz šim iepriekš nebijušām mūziķu sadarbībām papildinot tās simfoniskā pavadījuma vērienu, ko koncertā nodrošinās Liepājas Simfoniskais orķestris, kam līdzās uzstāsies tādas skatuves zvaigznes kā "Musiqq", Laima Vaikule, ansis, Ozols, "Tautumeitas", "Dagamba", Aminata, Arstarulsmirus, "Carnival Youth", Artūrs Skrastiņš, "Mazais Princis", Aija Andrejeva, "Singapūras Satīns", Dināra Rudāne, Jānis Aišpurs, Žoržs Siksna, "Gg Choir", Dj Monsta, Intars Busulis un "Abonementa orķestris".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!