Foto: Jānis Deinats

Maestro Raimonds Pauls kopā ar dziedošo aktieri Andri Bērziņu ierakstījis jaunu albumu "Es šonakt sēdēšu uz jumta", kurā iekļautas 12 jaunas dziesmas ar Leona Brieža un Guntara Rača vārdiem.

Ierakstā piedalījušās arī otrās sezonas Latvijas X-Faktorā atzinību guvušais meiteņu vokālais ansamblis "Radio trio", kā arī pats komponists, ieskaņojot visas klavieru partijas. Bungas iespēlējis Māris Briežkalns, basa partijas Andris Grunte un ģitāru Jānis Bērziņš. Ierakstīts Latvijas Radio studijā. Ierakstīja un miksēja Pāvels Mališkins.

"Man šķiet, ka pēdējā laikā dziedošie aktieri ir mazliet pieklusuši, un es atcerējos par Andri, kurš vienmēr ir bijis viens no spēcīgākajiem dziedošajiem aktieriem. Esam sagatavojuši jaunu albumu un koncertprogrammu, kur tieši dzejai ir liela nozīme. Savukārt ierakstā, ļoti būtisku lomu spēlē "Radio trio" meiteņu pienesums. Domāju, ka tas ir labs līmenis, ko viņas demonstrē. Iespējams, nākotnē es varētu uzticēt viņām arī kādu solo numuru," saka Raimonds Pauls.

Savukārt Andris Bērziņš albuma repertuāru raksturo kā "dziesmas par mūžīgām vērtībām": "Par mīlestību, par dzīves izjūtām. Koncertos papildināsim to ar dzejas lasījumiem. Tur būs Šekspīrs, Rainis, Ziedonis, Peters un citi dižgari."

CD iegādājams mūzikas veikalos, grāmatnīcās, interneta vietnē "micrec.lv", kā arī koncertu norises vietās. Tas ir pieejams arī visās interneta straumēšanas un lejupielādes platformās, ieskaitot "Spotify", "iTunes" un "Amazon".

Tuvākie koncerti: Sestdien, 23. martā Mazmežotnes muižā, 7. aprīlī Madonas k/n, 13. aprīlī Rojas k/n, 17. aprīlī Jelgavas k/n, 15. maijā Rundālē un visbeidzot 27. augustā Dzintaru k/z un citur.

Biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!