Foto: Līga Evaldsone
Ceturtdien, 15. oktobrī, pulksten 19:00 Liepājā notiks dziesminieces, dzejnieces un rakstnieces Janas Egles dziesmu albuma "Ainava ar vientuļu koku" atvēršanas svētki klātienē (ar ielūgumiem) un tiešsaistē.

Rakstnieces un dzejnieces debijas mūzikas albumā iekļautas dziesmas gan ar viņas, gan citu dzejnieku (Velgas Kriles, Jāņa Baltvilka, Olafa Gūtmaņa, Aspazijas, Arņa Mincenhofa un Ditas Putniņas) radītajām dzejas rindām. Jau iepriekš Jana Egle bieži piedalījusies dažādos dziesminieku pasākumos. Mūzikas albums "Ainava ar vientuļu koku" būs pieejams gan CD formātā, gan digitāli mūzikas straumēšanas platformās.

Jana Egle: "Dziesmām, kuras radu, vienīgais patiesais ietvars un saturs ir dzeja. Dzeja vienmēr ir vispirms. Tie ir dzejoļi, kurus esmu zinājusi gadiem, pat gadu desmitiem, kuri man ir ļāvuši izsāpēt, devuši spēku, kuri palīdzējuši gūt mieru un līdzsvaru. Dažreiz prieku. To visu gribas dalīt ar citiem, brīžiem šķiet, ka pat ievērojamu autoru dzeja ikdienas pasaulē ir pārāk nepamanāma, tāpēc sev svarīgu dzejnieku vienpadsmit dzejoļus esmu iedziedājusi savās melodijās."

Mūzikas albuma "Ainava ar vientuļu koku" prezentācijas koncertā piedalīsies Jana Egle (balss), Simona Rača (balss, klavieres), Jānis Rūcis (balss, basģitāra, ģitāra), Kristīne Ērgle (flauta), Marta Rozentāle (čells), Edgars Jānis Kārkliņš (saksofons), bet ierakstos skan arī Tamāra Paure (akordeons) un Andris Ērglis (perkusijas). Dziesmu aranžijas tapušas, melodiju autorei sadarbojoties ar mūziķiem. Lielu ieguldījumu dziesmu apdarē sniedzis dziesminieces dēls Jānis Rūcis, kā arī Simona Rača. Dziesmu albums tapis ierakstu studijā "Wiktorijas skaņu ieraksti" Liepājā 2020. gada vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!