Foto: DELFI

Provokatīvās vācu grupas "Rammstein" Rihards Z Kruspe (Richard Z. Kruspe) smagās mūzikas izdevumam "Revolver" intervijā paudis, ka "roks ir miris pateicoties garlaicīgajam hiphopam".

Viņaprāt tā ir noticis, jo "ģitārmūzika vairs nav kaitinoša".

"Mūsdienās jauniešiem vairs nav tā sajūta, ka atskaņojot savus mīļākos rokmūzikas ierakstus viņi kaitinātu vecākus. Šobrīd tas viss grozās ap hiphopu. Man ir grūti to pieņemt, jo hiphops nekad nav bijusi mūzika, kas man patīk," ietekmīgajam metālmūzikas izdevumam saka vācu rokeris.

"Ja es dodos uz festivālu un redzu tur spēlējam hiphopa grupu, jūtos garlaikots. Tā joprojām ir palikusi rokmūzikas priekšrocība – vizuāli un skaniski savienoties ar auditoriju."

Tāpat Kruspe intervijā stāsta, par jaunā "Rammstein" albuma tapšanu, sakot, ka viņi ir "citā kosmosā" kā pārējās grupas."Tas ir nogurdinoši un vienlaikus aizraujoši. Šobrīd veicam pēdējo pieslīpēšanu," par jauno albumu saka mūziķis.

Atgādinām, ka jau septembrī "Rammstein" ziņoja, ka jaunais albums ir "gandrīz pabeigts". Plānots, ka tas pie klausītājiem nonāks 2019. gada pavasarī.

Savukārt šā gada 1. novembrī tika izziņota "Rammstein" 2019. gada turneja. Izziņošanas dienā vairākās Eiropas pilsētās, tai skaitā Rīgā, uz reklāmas ekrāniem un ēku sienām tika projicēts grupas nosaukums un logotips, kā arī mirkļbirka #gebtfeinacht (pievērs uzmanību), norādot, ka šajā pilsētā gaidāms iespaidīgais šovs. Grupa ar ugunīgu šovu viesosies Latvijā nākamā gada 6. augustā. Koncerts notiks Lucavsalā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!