Foto: Publicitātes foto
Laura Reinika šī brīža populārākās dziesmas 'Es skrienu' videoklipa versija lietuviešu valodā interneta vietnē "YouTube" ir sasniegusi miljonu skatījumu un tas noticis salīdzinoši ļoti īsā laikā, norāda dziedātāja pārstāvji no "Mikrofona Ierakstiem".

"Mikrofona Ieraksti" pauž izbrīnu, ka lielais skatījumu skaits sasniegts nevis ar oriģinālo dziesmas un video versiju latviešu valodā, un arī ne ar tai sekojošo versiju igauņu valodā 'Ma jooksen', bet gan ar lietuviešu valodā iedziedāto versiju 'Aš Bėgu'.

Lauris Reiniks ir pirmais Latvijas un arī Baltijas valstu popmūziķis, kuram izdevies sasniegt šādu rezultātu divu mēnešu laikā.

Reinika jaunākā albuma tituldziesma 'Es skrienu' joprojām ir pati pieprasītākā šī gada latviešu dziesma lejupielādes portālā "Doremi.lv", trīs nedēļas bija pirmajā vietā radio "Elmar" Igaunijā, un šobrīd gūst panākumus Lietuvā. Lauris Reiniks pats šo dziesmu ir iedziedājis jau sešās valodās, tostarp arī itāļu, krievu un angļu.

"Man ir milzīgs prieks un gandarījums par šo faktu. Baltijas valstis ir vienojušās vienā jautrā un skanīgā skrējienā, kas ir pilnībā radīts Latvijā. Un Lietuvieši izrādās skrien visātrāk," smaidot saka reiniks, kurš pēc klausītāju lūguma plāno ierakstīt vēl kādu dziesmu igauņu un lietuviešu valodās, bet šoreiz duetā ar kādu igauņu un lietuviešu daiļā dzimuma dziedātāju.

Dziesmas 'Es skrienu' skatījumu skaits "YouTube" līdz 22. novembrim:

1. Aš Bėgu (lietuviešu valodā) – 1 007 126 skatījumi
2. Es skrienu (latviešu valodā) – 769 613 skatījumi
3. Ma jooksen (igauņu valodā) – 266 682 skatījumi

4. I Will Run (angļu valodā) – 138 982 skatījumi
5. Я бегу (krievu valodā) – 60 712 skatījumi
6. Correrò da te (itāļu valodā) – 31 658 skatījumi

Lauris Reiniks 'Aš Bėgu'

$sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/LaurisReiniks_AshBegu.mp3';include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc";?>

Reinika un Freimaņa komponēto dziesmu 'Aš Bėgu' lietuviešu valodā atdzejoja TV scenārists un šovu vadītājs Justins Jankevičus, kurš studijā koriģēja arī Laura akcentu dziedot lietuviešu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!