Foto: F64

Ar krāšņiem notikumiem un visdažādāko mūziku nākamajā piektdienā, 11. oktobrī, jauno sezonu pieteiks "Latvijas 1. Rokkafejnīca" - Reiterna nams, kas tuvus un tālus viesus ielūdz uz krāsainu, skaļu un pamatīgu atklāšanas ballīti četros stāvos, informē pasākuma organizatori.

Aizritējis jau pusotrs gads kopš leģendārajā Reiterna namā Mārstaļu ielā Vecrīgā iemājojusi rokkafejnīca, tomēr sezonas atklāšanā pirmoreiz vienlaicīgi apmeklētājiem būšot pieejamas visas nama četros stāvos esošās zāles, kurās varēs baudīt visdažādāko mūziku labi pazīstamu un mazāk zināmu mākslinieku izpildījumā.

Starp sezonas atklāšanā gaidāmajiem mūziķiem būs Igo, "Pērkons", "Pienvedēja Piedzīvojumi", "Indygo", "Neon Saturdays", "NightTales", "Oceanpath", "CanZone" un "Very Cool People". Tāpat dažādos stāvos, laikos un vietās līdz pat rītausmai muzikālos kokteiļus visprasīgākajiem klausītājiem un dejotājiem lūkošot uzmeistarot "Latvijas 1. Rokkafejnīcas" dīdžeji Kaspars Bindemanis, Zane Stocka un Mazais Arčijs ar rokkafejnīcas karaoki.

Savukārt, viens no īpašākajiem akcentiem sezonas atklāšanas programmā būs digitālā foto izstāde "Pirmās 600 dienas!". Tajā atklāta virkne brīnišķīgu kadru par un ar cilvēkiem, krāšņiem notikumiem un neaizmirstamu kopābūšanu.

"Brīžiem šķiet, ka tas nevar būt, ka jau pusotrs gads aizvadīts kopš stabilu vietu zem Vecrīgas saules radusi Latvijas 1. Rokkafejnīca. Piesardzīgi vērojot, pētot, klausoties un uzklausot, mēs sākām, arvien pārliecinošāk un uzstājīgāk turpinājām, lai šodien bez pietātes un mulsuma sacītu - ir radīta vieta, kurai līdzīgas nav! Šajā namā, šajā vietā, kas pamatu pamatos ir neskaitāmām niansēm bagāta, kas cauri gadsimtiem piedzīvojusi desmit reizes vairāk nekā mēs, varbūt, visi kopā, pusotra gada laikā radītas, uzbūvētas un līdz pēdējai skrūvītei, spuldzītei un skandai pārdomātas dažādas telpas un skatuves.

Jaunās sezonas atklāšanas pasākums tiek radīts un būs kā simbols visam tam, kas Latvijas 1. Rokkafejnīcā - Reiterna nams jau labu laiku notiek. Proti, savu kādā no stāviem uz kādas no skatuves noteikti atradīs katrs. Daudzi, ļoti iespējams, ne reizi vien. Dažāda mūzika, neatkārtojamu mūziķu izpildījumā, visos toņos un noskaņās tērpta atmosfēra, draugi, paziņas un garāmgājēji, neizbēgamas atkalsatikšanās un jauni apvāršņi," par gaidāmo sezonas atklāšanu stāsta pasākuma organizatori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!