IX Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībniekiem tapusi īpaša dāvana – skaņdarbs „Mana dziesma”, kas izskanēs atklāšanas koncertā 29. jūnijā 11. novembra krastmalā. Tās mūzikas autors ir Renārs Kaupers, dziesmas tekstu kopā radījuši Renārs Kaupers un Inga Cipe, dziesmu aranžējis Valts Pūce.
Atklāšanas koncertā izskanēs ne tikai himniskā “Mana dziesma”, bet arī noskaņās intīmākā R.Kaupera un I.Cipes dziesma V.Pūces aranžējumā “Par mezgliem”, kurā atklājas svētku kopējā filozofija - mezglu gudrība: “Viss sākas no pirmā mezgliņa - no nabassaites, vēlāk nāk šņorīte kurpītē, mezgliņi prievītē, cilpiņa bizes galā… Tā tie nemanot salasās - mūsu dzīves mezgliņi, kas tik nenozīmīgi, un tomēr, svarīgi,” mezglu filozofiju raksturo Inga Cipe.

Svētku atklāšanas koncertā 29.jūnijā plkst. 22.00 11.novembra krastmalā “Manas dziesmas” atskaņošanā piedalīsies grupa "Prāta vētra", "Ilģi", orķestris "Sinfonia concertante" un Atklāšanas Lielais koris, kuru veidos pa diviem koriem no katra novada un Rīgas pilsētas. Paredzēts, ka līdzi dziedāšanā iesaistās ikviens klātesošais, tāpēc jau tagad svētku mājas lapā www.nacgavilet.lv ir ievietota “Mana dziesma”, tās teksts, kā arī dziesmas instrumentālais pavadījumus, kas sniedz iespēju jau tagad pašam skaļā balsī dziedāt līdzi un sagatavoties 29. jūnijā gaidāmajam atklāšanas koncertam.

“Ar dziesmu vēlējāmies vienot visu vecumu klausītājus un dziedātājus - no bērna līdz sirmgalvim, vienlaikus sasaistot arī tradicionālo kormūziku ar populārās mūzikas žanru. Ir būtiski, ka Renāru Kauperu skolēni izjūt kā savējo, un pozitīvā enerģija, kas jūtama viņa darbos, spēj veikt šo vienojošo misiju,” vēstīja dziesmas teksta līdzautore un atklāšanas koncerta mākslinieciskā vadītāja Inga Cipe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!