Foto: Publicitātes attēls

Grupa "Red Hot Chili Peppers" pēc piecu gadu pārtraukuma šogad laidīs klajā jaunu albumu, līdz ar jaunā ieraksta izziņošanu, grupa publisko arī jaunu dziesmu "Dark Necessities".

Dziesma ir pirmais vēstnesis no grupas gaidāmā vienpadsmitā studijas ieraksta "The Gateway", kas pie klausītājiem nonāks izdots jau 17. jūnijā, ierakstu kompānijas "Warner Bros. Records" paspārnē. Albuma producējis mūziķis, komponists un producents Danger Mouse.

"Red Hot Chili Peppers" iepriekšējais albums "I'm With You" tika izdots 2011. gadā un nokļuva vismaz 18 valstu albumu topu virsotnēs.

"Red Hot Chili Peppers" ir viena no veiksmīgākajām, ietekmīgākajām un populārākajām rokgrupām pasaulē. Šobrīd tās sastāvā spēlē vokālists ir Entonijs Kīdiss (Anthony Kiedis), basists Flī (Flea), bundzinieks Čads Smits (Chad Smith) un ģitārists Džošs Klinghofers (Josh Klinghoffer). Grupa savas darbības laikā ir pārdevusi vairāk kā 60 miljonus kopiju ierakstu, ieguvusi sešas "Grammy" balvas. 2012. gada aprīlī "Red Hot Chili Peppers" tika uzņemta Rokenrola slavas zālē.

Plānots, ka šovasar grupa koncertēs festivālos un koncertzālēs visā pasaulē. Tuvākie koncerti Latvijai ir festivāli "Rock am Ring" un "Rock im Park" Vācijā no 3. līdz 5. jūnijam. Roskildes festivālā Dānijā un Open'er festivālā Polijā jūnija beigās un jūlija sākumā (datumi tiks precizēti) un citos Eiropas festivālos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!